14. децембра 2017.
ПРЕДСТАВНИЦИ СРФС НА УНУТРАШЊЕМ ДИЈАЛОГУ О КОСОВУ И МЕТОХИЈИ

На шестом скупу унутрашњег дијалога о КиМ, који је покренут на иницијативу председника Србије, мишљења су изнели представници спортских институција и организација. Они су истакли да је Влада Србије донела препоруку како спортисти из Србије и организације треба да се понашају у случају када су организатори међународних такмичења, а како када се такмиче у иностранству против самопроглашене државе Косово.
 
Испред Савеза за рекреацију и фитнес Србије присутнима се обратио генерални секретар Драган Томашевић који је истакао значај јасно дефинисане препоруке чије смернице је имао прилику и у пракси да примени на недавно одржаном међународном спортском првенству полицајаца у Холандији.
 
„Са стране СРФС поносни смо на чињеницу да имамо у нашем чланству клубове са Косоваи Метохије као што је „КИМ Фитнестим“ који је регистрован у складу са Законом и коме помажемо као Савез“, нагласио је Томашевић и додао да тема округлог стола није само поступање свих чинилаца у сфери спорта, већ и „један глас спорта који треба да чују гдин Селаковић и гдин Ђурић“.
 
Томашевић је истакао важност поступања у складу са одлукама Владе Републике Србије, истакавши и свој лични став: „Будућност о којој причамо није само будућност за 4, 5 или 10 година. Будућност је и будућност наше деце, унука, праунука....Јевреји су се хиљаду година поздрављали једним поздравом, а ми се у канцеларији поздрављамо са Догодине у Призрену!“, истакао је Генерални секретар СРФС што је наишло и на велику подршку присутних.
 
Министар омладине и спорта Вања Удовичић рекао је да је спорт организовао најбројнију конференцију и разговор о унутрашњем дијалогу о КиМ. „Чули смо са којим се проблемима наши спортисти сусрећу како на домаћем, тако и међународном терену. Имали смо аргументоване предлоге како неке ствари да решимо. Сигуран сам да ћемо изаћи са једним конструктивним решењем, на тему која није битна само за систем спорта, већ целокупну Србију“, рекао је Удовичић.
 
Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић истакао је да се српски спорт уједињује како би дао свој допринос остваривању српских интереса на КиМ. Он је нагласио да му је драго што спортисти и спортски савези настављају да дају допринос, а да ће се Влада потрудити да њене препоруке буду свеобухватније.
 
Унутрашњи дијалог о решењу питања Косова и Метохије покренут је на предлог председника државе Александра Вучића, а прва рунда почела је 30. октобра, када је 40 правника, професора факултета изнело своје виђење решења косовског проблема. Округли сто у Палати Србије изнедрио је низ закључака о начину понашања на такмичењима у иностранству или као организатори међународних такмичења.

spiner

  • fotka
 

 

 
 
 
СФРБ
 
 
СРФВ
 
 
Јавне набавке
 
 

Чланови

Подржани од стране

Спонзори Савеза

Пријатељи Савеза