17. јула 2014.
Обaвeштење: НАПЛАТА ПРАВА

сфрс
У складу са закључцима са VII редовне скупштине Савеза за рекреацију и фитнес Србије, обавештавамо вас да савез наставља са радом на регулисању и уређењу односа клубова са организацијама Сокој−Оргaнизација музичких аутора Србије, ОФПС−Организација произвођача фонограма Србије и ПИ−Организација за колективно остваривање права интерпретатора.

Обавештавамо вас да се сагласно члану 156 ст. 5 и 6 Закона о ауторскoм и сродним правима (,,Сл.Гласник РС бр.104/2009, 99/2011 i 119/2012) накнада за јавно саопштавање музичких дела, као самостална накнада аутора музичких дела и обједињена, јединствена накнада интерпретатора и произвођача фонограма за јавно саопштавање интерпретација и фонограма, од 01. јануара 2014. године прикупља кроз механизам једне уплатнице достављене корисницима.

У наредном периоду настављамо рад на промени тарифне групе у коју су сврстани фитнес клубови, као и на обезбеђивању попуста за клубове чланове СРФС. На линку испод можете погледати допис који је савезу тим поводом упућен из Сокоја.

Погледај документ