11. јуна 2013.
Обaвeштење: Важно обавештење за све чланове СРФС

сфрс
Обавештавамо вас овим путем о покушају преваре и обмане државних органа као и фитнес и других клубова од стране Савеза србије за бодибилдинг.

После добијених информација од стране неколико клубова чланова СРФС, уверили смо се непосредно у истинитост горе наведене тврдње. Наиме Савез србије за бодибилдинг непрестано покушава да навођењем нетачних информација, злонамерним цитирањем казнених одредби Закона о спорту, доведе у заблуду и присили фитнес и друге спортске клубове на чланство у том савезу чија су подручија деловања у складу са “Правилником о националним гранским спортским савезима преко којих се остварује општи интерес у области спорта у Републици Србији“ искључиво у сфери такмичења у бодибилдинг спорту као и такмичарском фитнес спорту. Сходно одредбама наведеног правилника, Савез за рекреацију и фитнес Србије задужен је за област Рекреативног спорта и аеробика.

Појам “Рекреативни спорт“ је веома широк а сходно тумачењима релеватних државних органа из области спорта, као и Спортског савеза Србије, односи се свакако и превасходно на рекреативни фитнес, који представља доминантну спортску активност 99% клубова који поседују просторе за вежбање (фитнес сале, аеробик сале и др.). Огромна већина регистрованих клубова па чак и оних регистрованих као бодибилдинг клубови, самим тим своју законску обавезу чланства у надлежном Националном гранском спортском савезу испуњавају чланством у Савезу за рекреацију и фитес Србије.

Самим тим потпуно је неистинита и лажна тврдња да су клубови у обавези да буду чланови Савеза србије за бодибилдинг.

На пријаве Групи за инспекцијски надзор Министарства омладине и спорта, поднетим од стране Савеза србије за бодибилдинг, надлежни орган по службеној дужности упућује дописе на које клубови морају писмено одговорити. Чланови Савеза за рекреацију и фитнес Србије треба да наведу свој статус у односу на захтеве наведене у допису, али и обавезно да наведу чињеницу да су пуноправни чланови СРФС, чиме испуњавају своју законску обавезу али и ради избегавања произвољних и нетачних тумачења закона од стране подносиоца пријаве – Савеза србије за бодибилдинг.

 

 

 
 
 
СФРБ
 
 
СРФВ
 
 
Јавне набавке
 
 

Чланови

Подржани од стране

Спонзори Савеза

Пријатељи Савеза