10. ИЗДАЊЕ ТРКЕ КОШУТЊАК ЧЕЛЕНЏ РЕЈС

IMG_4926

10. ИЗДАЊЕ ТРКЕ КОШУТЊАК ЧЕЛЕНЏ РЕЈС

Košutnjak Challenge Race 2022 и Košutnjak Challenge Race Junior 2022, једна од најзабавнијих трка у Србији, одржана 21. маја је по десети пут у Пионирском граду у Кошутњаку. У трци са препрекама учествовало је 300 великих и 150 малих такмичара. Организатор трке Савез за рекреацију и фитнес Београда, побринуо се за добру забаву уз музику и фитнес загревање пред старт трке у Пионирском граду које је водила Бојана Паљић из клуба Миа фит.

Трка је стартовала тачно у подне, а најиздржљивији тркачи имали су прилику да заврше несвакидашњи подухват – 6 км крос трке са 6 препрека и тако тестирају своје границе. Они су се сусрели и успешно савладали пет различитих препрека: успињали се уз канап, прескакали поток, балване, гуме, сено и провлачили се испод мреже.  Препреке које су организатори припремили, нису биле откривене до почетка трке.

Најбржи у мушкој конкуренцији је био Алекса Петковић. Као други кроз циљ је прошао Александар Божовић, док је трећи био Синиша Савић. У женској конукренцији титулу најбрже је освојила Јелена Мимић, док су за њом на циљ стигле Драгана Јовашевић и Весна Гајић.

Најбржи у мушкој и женској конкуренцији освојили су вредне NIKE награде.

Дечија школа спорта Спортска бајка организовала је трку за најмађе која је почела у 10 часова. Препреке и дужине трке прилагођене су биле деци предшколског и школског узраста а најбржи малишани освојили су вредне награде након чега су уживали у бројним активностима које су за њих организовали припадници јединице Кобре, као и у полигону који је припремила компанија Србија шуме.

Након трке у Theragun сектору за опоравак који је организовала компанија DD Wellness Solutions сви тркачи су могли да пробају овај уређај за вибрациону терапију. Терапеути Високе спортске и здравствене школе такође су радили на опоравку тркача.

Једна од најзабавнијих трка у Србији Košutnjak challenge race инспирисана је концептом трка које се одржавају у Великој Британији и промовишу вредности другарства, мотивације и забаве. Трка је аматерског карактера и намењена је свим рекреативцима који желе да доживе трчање на другачији начин.

Košutnjak Challenge Race 2022 и Košutnjak Challenge Race Junior 2022 трка са препрекама се реализује уз подршку Секретаријата за спорт и омладину града Београда, а трку су подржали и партнери СРФС компаније Про спорт, Есенса, Рај вода и Vitamin well.