11. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ СПОРТА – СНОВИ ПОБЕДНИКА

16641312235221

11. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ СПОРТА – СНОВИ ПОБЕДНИКА

11. Међународни сајам спорта, који под покровитељством Министарства омладине и спорта, традиционално организује Спортски савез Србије, одржан је од 23. до 25. септембра на спортским теренима на Ади Циганлији, у Београду. Током Сајма спорта посетиоци су били у прилици да се опробају у бројним спортовима и друже са нашим спортистима.

И ове године на Сајму спорта окупили су се многобројни спортисти, спортски радници и љубитељи спорта са истим циљем, да поред промоције спортских вредности и резултата, кроз игру и едукацију мотивишу све, а пре свега најмлађе, којих је било у великом броју, да се баве спортом и постану део најуспешније спортске породице.

Савез за рекреацију и фитнес Србије већ традиционално је учествовао на овој спортској манифестацији. Ову прилику смо искористили да представимо активности из програма СРФС, као и да најавимо манифестације које су у плану попут сајма фитнеса, велнеса и здравља Белфис. Сајам је био и место сусрета са колегама из система спорта Републике Србије као и разговора о актуелном тренутку српског спорта и рекреације.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић званично је отворио 11. Међународни сајам спорта:  „Добро дошли на место окупљања малих и великих шампиона, на коме смо у протеклој деценији сви заједно славили успехе наших врхунских спортиста, али се и радовали првим корацима наших будућих шампиона. Српски спорт бележи историјске успехе, а наши спортисти обарају рекорде на спортским теренима и борилиштима широм Европе и света. У периоду који је иза нас, са поносом можемо рећи да смо још једном доказали да смо спортска нација, да је Србија земља спорта и великих шампиона. Нисмо одустали и нисмо се предали ни када је било тешко и када нам се чинило да је немогуће, доказали смо да за нас то не постоји, да је апсолутно све могуће и да можемо све, заједно као тим у коме једни другима пружамо безусловну подршку, увек и за све. Резултат тог тимског рада је видљив – наши спортисти су оборили све рекорде и скоро на сваком такмичењу остварили успех за памћење”, рекао је министер Удовичић.

Током овогодишњег Сајма спорта, посетиоци су били у прилици да се опробају у бројним спортовима и друже са нашим спортистима.