23. РОЛЕРИЈАДА ПЛУС

IMG_9804

23. РОЛЕРИЈАДА ПЛУС

Двадесет трећа Београдска ролеријада плус одржана је у суботу, 8. октобра 2022, у Улици краља Милана, од „Лондона“ до Теразија и Трга Николе Пашића. Организатори ове породичне манифестације били су удружење Београдска ролеријада и Савез за рекреацију и фитнес Београда, а покровитељ Секретаријат за спорт и омладину Београда.

На манифестацији је учествовало неколико хиљада деце из београдских вртића и основних школа, а на програму су биле трке на тротинетима, свим врстама бицикала и ролерима.

Осим ових трка, у оквиру сегмента “Деца за децу” на програму су били и наступи деце на три бине: хорској на Теразијама, плесној код Палате Албанија и позоришној на Тргу Николе Пашића у којој су деца до 15 година старости извела чак 7 представа,

У посебном, рекреативном делу ове манифестације, васпитачи из београдских предшколских установа (ПУ Вождовац, ПУ Палилула, ПУ Лазаревац, ПУ Раковица) су на четири локације организовали игре и анимације за најмлађе учеснике (уз пуно реквизита, полигона, креативних радионица) на начин на који се деца играју у својим вртићима. Пре и после трка, заједно са својим родитељима и васпитачима, најмлађи су могли да уживају у разноврсним садржајима.

Као пријатељи манифестације Београдска ролеријада плус појавили су се и Центар дечјих летовалишта Града Београда (Шупља стена), Музеј илузија и Агенција за безбедност у саобраћају.