8. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ СПОРТА

f14252672

8. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ СПОРТА

Пред рекордним бројем посетилаца, спортиста и спортских радника, у Хали 1 Београдског сајма, од 22. до 24. новембра одржан је 8. Међународни сајам спорта. Под слоганом “Сајам спорта спаја све(т)” током три сајамска дана су се дружили и спортом бавили и млади и стари, мали и велики, врхунски спортисти и рекреативци, спортски радници и љубитељи спорта.

Савез за рекреацију и фитнес Србије и ове године је имао запажен наступ на овој традиционалној смотри српског спорта. Велики број сусрета и састанака са старим спортским пријатељима, представницима државне управе, високошколских установа, партнерима, члановима и спортским стручњацима обележили су ова три сајамска дана. Са нама су, на штанду, били присутни и наши партнери из компаније AbelaPharm, који су представили неке од производа из своје богате палете.

Савез је ову прилику искористио да представи неке од својих програма и активности као што је процес издавања дозвола за рад, курс за оперативног тренера фитнеса и остале едукативне програме. Било је ово право време за сумирање утисака са недавно завршених сајма, фитнеса, велнеса и здравља Белфис и Регионалног конгреса Фит спот.

Тим стручњака СРФС радио је грађанима мерења на Кардио скен апарату и поред утврђивања њиховог здравственог и фитнес статуса сви посетиоци су могли да чују мноштво информација о здравој исхрани и о важности редовног вежбања. Као и увек посебну пажњу посетилаца штанда изазвао је магазин Fitness Management International.

Сусрет са министром омладине и спорта Вањом Удовичићем и представницима установа посвећених спорту са разних нивоа државне управе, наставак су сарадње која се са овим институцијама одиграва у континуитету.

Вреди истаћи и посету министра одбране Александра Вулина који је са својим сарадницима посетио штанд савеза. У разговору са министром било је речи о сарадњи СРФС са Батаљоном војне полиције специјалне намене, популарним Кобрама, чији припадници традиционално учествују на трци са препрекама Кошутњак цхалленге раце, коју савез организује. Истакнута је и важност редовне физичке активности за све сегменте друштва, а разговарано је и о даљем развијању сарадње између Војске Србије и Савеза за рекреацију и фитнес Србије.

Са Спасојем Вулевићем командантом Специјалне антитерористичке јединице разговарано је о даљем унапређењу сарадње са Министарством унутрашњих послова чији је део ова елитна јединица на чијем челу се налази. Савез за рекреацију и фитнес Србије са МУП-ом има низ заједничких пројеката од којих је последња у низу “картица погодности” на основу које припадници полиције имају попусте у фитнесс клубовима члановима савеза.

Током Сајма спорта представници Савеза за рекреацију и фитнес Србије обавили су и редовну годишњу антидопинг контролу.