АВАНТУРА ЧЕЛЕНЏ РЕЈС

IN-Avantura-park-Zltibor-2022

АВАНТУРА ЧЕЛЕНЏ РЕЈС

АВАНТУРА CHALLENGE RACE је трка која је део челенџ лиге Савеза за рекреацију и фитнес Србије. Припада категорији тзв. трејл трка за које је карактеристична земљана подлога, природне препреке и шумске стазе.

ДАТУМ: Субота, 05.11.2022. године

МЕСТО: Авантура парк, Златибор

ДУЖИНА СТАЗЕ: 8 км

ЛИНК ЗА ПРИЈАВУ: https://trka.rs/events/320/

СТАРТ ТРКЕ: Старт трке је предвиђен за 12ч, док је почетак дечијих трка у 11:00ч.

ПОДЕЛА СТАРТНИХ ПАКЕТА: Стартни пакети се преузимају у петак 4. новембра од 17 до 20ч у Авантура парку, или на дан трке, у суботу 05. новембра од 09 до 11ч на стартном месту. Такмичари морају доћи и преузети свој стартни пакет на време.

СТАРТНИ ПАКЕТ САДРЖИ: медаљу, мајицу, стартни број, чип за електронско мерење времена, окрепу током трке, магнезијум, суплементи изненађења, ваучер за попуст за трке из челенџ рејс лиге Савеза за рекреацију и фитнес Србије (50% максималне цене за следећу трку).

Осим стартних пакета, сви учесници добијају и електронске сертификате, видео запис свог проласка кроз циљ, праћење учесника и резултата у реалном времену.

Најбрже тркаче у мушкој и женској категорији на обе трке очекују вредне награде, а партнери трке и Савеза за рекрацију и фитнес Србије припремили су награде и за прва три места на дечијим тркама.

ДЕЧИЈА ТРКА: Трке за најмлађе у две категорије до 9 година и од 9 до 14 година. Стазе дужине 400 и 600 метара.

ДРУШТВЕНА ОДГОВОРНОСТ: Trail cleaner акција као активност у природи, подразумева чишћење планинских стаза и шеталишта кроз природу, ослањајући се на Plogging, правац осмишљен у Шведској 2016. године, а који позивна на активност у природи и чини комбинацију трчања и сакупљања отпада и смећа на које наилазимо током активности. Сакупљањем отпада током трчања чинимо добро како природи која нас окружује и краси, тако и сами себи кроз развој когнитивних способности, моћи опажања, усмеравања мисли са свакодневних активности на природу, уз саму физичку активност, кретање, бројне чучњеве и кардио вежбе које самим тим доприносе очувању здравог духа и тела.

ЗАБАВА: После трке обезбеђен је ручак и пригодна забава за учеснике

ОКРЕПНЕ СТАНИЦЕ: Обезбеђене су окрепне станице на почетку, током трке и на крају.

ТРАЈАЊЕ ТРКЕ: Предвиђено време трајања трке 2 сата.

БЕЗБЕДНОСТ: О безбедности свих такмичара брине лекарска служба.

ПРОСТОР ЗА СТВАРИ: Обезбеђен је простор за одлагање ствари.

СТАРТНИ БРОЈ: Број адекватно поставити на предњи део мајице, тако да га ништа не заклања.

РЕЗУЛТАТИ: Прелиминарни резултати ће бити истакнути одмах на сајту https://trka.rs/

ФОТО: Обезбеђене су фотографије учесника током трке и на циљу које ће бити објављене неколико дана после трке на званичној фејсбук страници Савеза за рекреацију и фитнес Србије. https://www.facebook.com/SavezzaRekreacijuiFitnesSrbije/

КОТИЗАЦИЈЕ И ПРИЈАВЕ:
Пријаве можете извршити путем линка: https://trka.rs/events/320/, а износ котизација је:

* за уплате до 21. октобра 2.200,00 динара;

* за уплате од 21. октобра до 04. новембра 2.900,00 динара;

* на дан трке 3.300,00 динара.

*дечија трка 1.000,00 динара

Организатор трке је Савез за рекреацију и фитнес Србије, национални грански савез подржан од стране Министарства омладине и спорта.

Трка је инсприсана концептом трка које промовишу вредности другарства, мотивације и забаве. Аматерског је карактера и намењена је свим рекреативцима који желе да доживе трчање на другачији начин. Уз пуно забаве, тимског рада и дружења тркачи за циљ имају да истрче 8 км крос трке са природним препрекама и тако тестирају своје границе.