АВАНТУРА ЧЕЛЕНЏ РЕЈС

DSC_92141

АВАНТУРА ЧЕЛЕНЏ РЕЈС

У суботу 05.11.2022. одржана је трка Avantura challenge race која је окупила рекреативце, љубитеље трчања и природе, атлетичаре – све оне који трчање воле, живе и доживљавају као нераскидиви део себе. Трећу годину за редом Златибор је са више од 300 учесника био центар тркачког спектакла.

На нешто захтевнијој стази, дужине 8 км која је вијугала по Златиборским пропланцима сви учесници су имали прилику да додатно упознају природне лепоте овог дела Србије.

Пре старта трка за одрасле у 12 часова, одржана је и дечија трка у Авантура парку на којој је трчало више од 70 малишана.

Након загревања уз ноте ди-џеја и старта из Авантура парка, све учеснике током трке чекале су и и станице изненађења – музичка, са трубачима, као и штанд са традиционалним српским специјалитетима, а партнери и спонзори трке побринули су се за богате стартне пакете, челенџ парти уз ручак и музички програм. Најбржи у свим категоријама освојили су и вредне награде које су обезбедили Интерспорт Србија и Есенса.

Као и до сада саставни део тркачке лиге СРФС је и trail cleaner акција, као активност у природи, која комбинује трчање и чишћење стаза и шеталишта кроз природу, ослањајући се на Plogging, правац осмишљен у Шведској 2016. године.

За такмичаре је обезбеђен и бесплатан превоз из Београда, као и попусти на смештај и исхрану.

Avantura challenge race као једна од пет трка у припроди подржана је од стране Министарства омладине и спорта. Реализује се у сарадњи са локалним партером Авантура парком Златибор. Осим главних спонзора награда, трку су подржали и: ProSport, Рај вода, FitPass, Benefiti, Technomedia, Туристичка организација Златибор, Wiener stadtische, Fischer, Авантура гастро бар, Металопластика, Авантура месопромет, Nike, Esensa, Ваљевско пиво.