АВАНТУРА ЧЕЛЕНЏ РЕЈС

BRA_2938

АВАНТУРА ЧЕЛЕНЏ РЕЈС

У суботу 04.11.2023. одржана је трка Avantura challenge race која је окупила рекреативце, љубитеље трчања и природе, атлетичаре – све оне који трчање воле, живе и доживљавају као нераскидиви део себе. Четврту годину за редом Златибор је са више од 300 учесника био центар тркачког спектакла.

Пре старта трка за одрасле у 12 часова, одржана је и дечија трка у Авантура парку на којој је трчало више од 70 малишана.

Након загревања уз ноте ди-џеја и старта из Авантура парка, упркос смени сунца и кише, сви учесници су имали прилику да додатно упознају природне лепоте овог дела Србије трчећи стазом дужине 8 км која је вијугала по Златиборским пропланцима.

У категорији мушкараца најбржи је био Милан Митровић, а за њим су на циљ стигли Кабир Зиљкић и Никола Мијаиловић. Међу дамама прва кроз циљ је прошла Мејра Мехмедовић, испред Милице Томашевић и Елене Соколове.

Партнери и спонзори трке побринули су се за богате стартне пакете, челенџ парти уз ручак и музички програм. Најбржи у свим категоријама освојили су и вредне награде које су обезбедили Интерспорт Србија и Есенса.

Као и до сада саставни део тркачке лиге СРФС је и trail cleaner акција, као активност у природи, која комбинује трчање и чишћење стаза и шеталишта кроз природу, ослањајући се на Plogging, правац осмишљен у Шведској 2016. године.

Avantura challenge race као једна од пет трка у припроди подржана је од стране Министарства спорта. Реализује се у сарадњи са локалним партером Авантура парком Златибор. Осим главних спонзора награда, трку су подржали и ProSport, Рај вода, Туристичка организација Златибор, Fischer, Nike, Esensa.