АВАНТУРА ЧЕЛЕНЏ РЕЈС

SAL_9732

АВАНТУРА ЧЕЛЕНЏ РЕЈС

Златибор је 7. новембра био домаћин трке Авантура челенџ рејс. Заједно са тркама Кошутњак челенџ рејс (Београд – Кошутњак) и Катићи челенџ рејс (Катићи – Ивањица) ова трка, смештена на српску планинаку лепотицу, чини челенџ лигу Савеза за рекреацију и фитнес Србије.

Старт трке у Авантура парку означио је улаз у својеврсну авантуру за сваког од тркача. Трчећи стазом дужине 6 или 12км, по ливадама и пропланцима, потоцима и узбрдицама Златибора, учесници су имали прилику да уживају у јединственим природним лепотама једне од најлепших планина наше земље.

Прелепи пејзажи, инспиративна стаза, природне препреке, уз сјајан пратећи програм учинили су да Златибор и Авантура челенџ рејс постану незаобилазне тачке за све оне који су жељни праве авантуре.

Уз организаторе из Савеза за рекреацију и фитнес Србије и Авантура парк, Факултет спорта и физичког васпитања у Београду и катедра за рекреацију, саставни су део читавог пројекта који укључује рекреативце из Србије али и из Босне и Херцеговине и Црне Горе.

За најбоље у обе конкуренције обезбеђене су вредне награде, а у програм је уврштена и трка за децу дужине 400 метара у две старосне категорије.