AVANTURA CHALLENGE RACE

255376786_1704760876373718_2651051384891244930_n

AVANTURA CHALLENGE RACE

У суботу 06.11.2021. одржана је трка Avantura challenge race која је окупила рекреативце, љубитеље трчања и природе, атлетичаре – све оне који трчање воле, живе и доживљавају као нераскидиви део себе. Иако временске прилике нису ишле на руку, другу годину за редом Златибор је уз више од 300 учесника био центар тркачког спектакла.

Такмичари су могли да бирају да ли ће трчати 6к или 12к. Предвиђене су 3 категорије у мушкој и женској конкуренцији – Апсолутна категорија, јуниори / јуниорке (до 18 година) и ветерани / ветеранке (40+ година).

Пре старта трка за одрасле у 12 часова, одржана је и дечија трка у Авантура парку на којој је трчало више од 70 малишана.

Све учеснике током трке чекале су и и станице изненађења – музичка – трубачи, штанд са српским специјалитетима, а партнери и спонзори трке побринули су се за богате стартне пакете, цхалленге партy уз ручак и музички програм. Сви учесници добили су и ски картицу на поклон. Најбржи у свим категоријама освојили су и вредне награде Интерспорта Србија – робне награде за сва прва места, AbelaPharm, Esensa, Хотел Катићи – продужени викенд за двоје за друга места, DY nutrition, Move ON и Савеза за рекреацију и фитнес Србије – котизација за целу лигу СРФС 2022. за сва трећа места.

За такмичаре је обезбеђен и бесплатан превоз из Београда, као и попусти на смештај и исхрану.

Avantura challenge race као једна од пет трка у припроди подржана је од стране Министарства омладине и спорта. Реализује се у сарадњи са локалним партером Авантура парком Златибор. Осим главних спонзора награда, трку су подржали и: Краљева вода, Туристичка организација Златибор, Wiener stadtische, Fischer, Авантура гастро бар, Металопластика, Nike, Esensa, AbelaPharm, DY nutrition, Move ON, Ваљевско пиво.

Како је било на трци погледајте на нашем youtube каналу.