BE ACTIVE DAY LAUNCH DAY

IMG_0101-2

BE ACTIVE DAY LAUNCH DAY

У Привредној комори Србије Савез за рекреацију и фитнес Србије је 12. јула пригодним панелом обележио почетак кампање Be Active Day на коме су презентовани сви бенефити бављења спортом и физичком активношћу. На панелу су учествовали Младен Ђорић из Привредне коморе Србије, доц. др Душко Спасовски са Медицинског Факултета, Никола Ђорђевић из компаније Sport Time Balkans, регионални бранд манагер бренда Nike и Милош Бунић у име организатора.

На овом партнерском састанку су учествовали представници фитнес клубова, тркачких група, школа спорта за децу, фитнес компанија, школа, територијалних спортских савеза, државних органа, фитнес агрегатора и других организација који су изразили спремност да се придруже овој кампањи. Са представницима фитнес клубова је договорено да 23. септембар буде дан отворених врата у клубовима, а са осталима је било речи о модалитетима учешћа у овом пројекту.

Свако од говорника је представио значај редовног вежбања из своје области: доц. др Душко Спасовски је говорио о здравственим бенефитима фитнеса, Младен Ђорић о значају које редовна физичка активност има за привреду, а Никола Ђорђевић је представио спортске догађаје које Nike као бренд подржава и најавио сарадњу поводом овог пројекта.

Милош Бунић је представио детаље Be Active Day пројекта и нагласио да је овај пројекат отворен за све: како оне који у њему учествују као вежбачи, тако и за оне који желе да му се прикључе као организатори активности. Истакао је да је овај пројекат, који се 23. септембра одржава широм Европе, део Европске недеље спорта Европске комисије и нагласио који су бенефити које клубови могу да очекују од учешћа. Представио је сајт www.beactiveday.rs као и друштвене мреже пројекта у Србији.