BE ACTIVE НОЋ

????????????????????????????????????

BE ACTIVE НОЋ

У оквиру Европске недеље спорта, у Ташмајданском парку је 26. септембра одржана BeActive ноћ. Ова манифестација организована је од стране Олимпијског комитета Србије, а под покровитељством Министарства омладине и спорта и Европске комисије.

Овај догађај је пре свега намењен свим генерацијама. Идеја је да се уз пуно светлећих ефеката и добру музику креира незаборавна атмосфера и искуство за све учеснике који ће имати прилику да се опробају у различитим активностима попут фитнес програма, трчања и street workout -а. За најмлађе учесника биће организовани спортски полигони и едукативне радионице, док ће за за треће доба бити организован посебан програм вежбања.

Као и до сада за реализацију фитнес сегмента био је задужен Савез за рекреацију и фитнес Србије. Програм на главној бини је отворила Душица Ковјанић из клуба Kangoo fun из Панчева која је представила Pound, програм инспирисан бубњевима а одмах затим и плесни ритмови зумбе које је са својим тимом демострирао Небојша Самарџија из фитнес клуба Центар. Како се тренира у ципелама за скакање показала је Душица Ковјанић која је поново преузела главну бину и заједно са свим присутнима забавила се изводећи Kangoo jumps.

Бојана Паљић и Миа фит тим приказали су Fit box, програм високог интензитета који комбинује удараце ручних и ножних техника, праћене брзим ритмом музике. Након Бојане плесни ритмови су поново загосподарили главном бином. Наташа Арсић из Athletic’s gym -а представила је динамичан и забаван Aerobic mix. Врхунац вечери наступио је са извођењем 90s dance fitness који су извели Ивана Њежић и Бојан Суботић. Упркос киши која је увелико падала Иванина и Бојанова енергија натерала је све окупљене да играју у ритму музике деведесетих. На вече посвећено фитнесу тачку су ставиле Анђелка Ђурђевић и Јована Кастратовић из Спортске академије Кочовић са Body attack-ом.

Европска недеља спорта се обележава од 23. до 30. септембра широм Европе под слоганом #BeActive. Примарни циљеви недеље усмерени су на подстицање грађана да се баве физичком активношћу, без обзира на године или физичку спремност, као и едукација грађана о здравом начину живота.