BE ACTIVE НОЋ

oks_tas_6041

BE ACTIVE НОЋ

У оквиру Европске недеље спорта, у Ташмајданском парку је 25. септембра одржана BeActive ноћ. Ова манифестација организована је од стране Олимпијског комитета Србије, а под покровитељством Европске комисије.

Ташмајдански парк је као и претходне две године у ово време био у знаку добре музике, светлосних ефеката и позитивне енергије којом су зрачили сви који су дошли са жељом да се опробају у некој од фитнес, атлетских и стреетwоркоут активација.

За најмлађе учеснике су организовани спортски полигони, олимпијски час и body painting радионице, док је за наше најстарије суграђане био организован посебан програм вежбања.

Као и до сада за реализацију фитнес сегмента био је задужен Савез за рекреацију и фитнес Србије.  Током неколико сати програма на бини су се смењивали инструктори различитих фитнес програма који су посетиоцима демонстрирали своје активности са циљем да их подстакну на свакодневно бављење спортом.

Програм на главној бини је отворила Душица Ковјанић из клуба Kangoo fun из Панчева која је представила Kangoo jumps, програм познат по доброј атмосфери и пуно скокова у специјалним ципелама. Након ње латино ритмови су преузели бину, јер је на сцену ступио Небојша Самарџија из фитнес клуб Центар, са Зумба кореографијама.

Како се свирају бубњеви док се у исто време и вежба показала је поново Душица током представљања Паунда, програма који као реквизит за вежбање користи бубњарске палице.

Бојана Паљић и Миа фит тим приказали су Power Fitball, програм који ће активирати сваки ваш мишић. Уз аеробни део тренинга и вежби снаге уз помоћ лопте ваше тело ће се за кратко време преобликовати, а снагу, флексибилност и аеробну издржљивост ћете подићи на виши ниво.

Након Бојане Јелена Милосављевић из Athletic’s gym -а представила је високо интензивни интервални тренинг. HIIT је вежбање које се састоји из комбиновања основних функционалних вежби које се изводе у интервалима како би се постигао изузетно висок интензитет, док пауза траје кратко и не дозвољава телу потпун опоравак, као што је то карактеристично за неке друге врсте тренинга.

Врхунац вечери наступио је са извођењем 90’s dance fitness који су извели Ивана Њежић и Бојан Суботић. Иванина и Бојанова енергија натерала је све окупљене да играју у ритму музике деведесетих, па чак да се поново појаве на бини на бис.

На вече посвећено фитнесу тачку су ставиле Анђелка Ђурђевић и Тамара Стојаковић из Спортске академије Кочовић са Body attack-ом.

Током вечери је у сарадњи са Београдским тркачким клубом (BRC) одржана „BeActive ноћна трка“ која је имала форму штафетне трке у пару 2×800м. Ова трка је носила симболични назив „Превазиђи препреке“. Главни циљ трке је да се укаже на изговоре и проблеме које људи превазилазе да би остали активни, као што су стид, кривица, стрес и презатрпаност послом. Загревање такмичара пред трку водила је амбасадорка Европске недеље спорта, фитнес ентузијаста Нела Бунчић.

Европска недеља спорта се обележава од 23. до 30. септембра широм Европе под слоганом #BeActive. Примарни циљеви недеље усмерени су на подстицање грађана да се баве физичком активношћу, без обзира на године или физичку спремност, као и едукација грађана о здравом начину живота.