BE ACTIVE НОЋ НА ТАШМАЈДАНУ

5q5a5680_52385344053_o1

BE ACTIVE НОЋ НА ТАШМАЈДАНУ

У организацији Олимпијског комитета Србије у Ташмајданском парку је 24. септембра одржана манифестација „BeActive ноћ“. Сви присутни су имали прилику да се опробају у различитим фитнес програмима и street workout изазову, као и да учествују у „BeActive“ ноћној штафетној трци 2×800м у пару, која симболично носи назив „Превазиђи препреке“.

Као и до сада за фитнес програм на централној бини био је задужен Савез за рекреацију и фитнес Србије. Клубови чланови СРФС за ову прилику су припремили богат програм.

Јелена Пауновић и Вера Маљковић из Спортске академије Кочовић загрејале су све присутне LesMills програмом Body balance. Након овог лаганог програма који комбинује једноставне yога покрете, са елементима тај чија и пилатеса, на сцену је ступио Небојша Самарџија  из фитнес клуба центар са латино ритмовима карактеристичним за dance fitness.

Душица Ковјанић из клуба Kangoo fun из Панчева унела је додатну дозу енергије и показала свима како изгледа Pound, вежбање које као реквизит користи бубњарске палице. Како изгледа вежбање са еластичним тракама демонстрирала је Бојана Паљић из клуба Миа фит у прогарму под именом Power bands.

Следеће су на сцену ступиле Сања Радовановић и Тамара Здравковић из клуба Athletic’s gym које су представиле Full body workout, динамичан тренинг намењен развијању боље опште координације, моторике, флексибилности, издржљивости и доброг изгледа.

Shuffle dance екипа је представила овај истоимени програм високог интензитета који се базира на покретима ногу. Тачку на још једно ноћно BeActive дружење ставиле су Јована Миленковски и Исидора Николић из Tribe fitness са Les Mills програмом Tone.

За најмлађе учеснике су били припремљени спортски полигони на којима су могли да се опробају у агилности и сналажљивости. За нашу старију популацију организовани су посебни фитнес програми, као и шетње и вежбе истезања са тренерима.

Исте вечери званично је почео TreninGo изазов „Трчим за школу”, где ће сви заинтересовани кроз TreninGo апликацију били у могућности да донирају своје претрчане километре некој од 10 школа из Србије којима је неопходна помоћ у спортској опреми и реквизитима за унапређење наставе физичког васпитања. За прве три школе које буду сакупиле највише километара ЕУ Делегација у Србији је обезбедила вредне награде.

Љубитељи street workouta-а су на отвореном вежбалишту могли да се опробају у различитим вежбама у три нивоа оптерећења, али и да од тренера науче неке нове вежбе.

У периоду од 23. до 30. септембра у оквиру Европске недеље спорта, у више од 30 градова широм Србије биће организован низ спортских догађаја који ће за циљ имати промоцију спорта и ширење свести о важности физичке активности без обзира на старосну доб, физичку спремност, као и едукацију грађана о здравом начину живота.