BE ACTIVE НОЋ

Beactivenoc-6926

BE ACTIVE НОЋ

Финале „Европске недеље спорта“ обележено је организацијом манифестације „BeActive ноћ“ која је одржана 28. септембра у парку Ташмајдан. Посетиоци и такмичари, којих је било преко 1500,  били су у прилици да се опробају у различитим фитнес активностима, присуствују креативним и едукативним радионицама као и да узму учешће у великој ноћној штафетној трци.

Савез за рекреацију и фитнес Србије, са својим клубовима члановима, учествовао је у овој “ноћи фитнеса” и представио неке од актуелних програма. Бојана Паљић са екипом фитнес клуба Миа фит вежбала ја са Power bands тракама, док је Tribe fitness демонстрирао Body combat. Зумба латино ритмови уз које су заједно са тимом фитнес клуба Центар вежбали сви присутни били су увод у Kangoo jumps, атрактиван програм које је представио Kangoo fun из Панчева. Мирније ритмове body&mind програма окупљенима су презентовали Јелена Ђекић из JDJ land са пилатесом и  Душица Божанић и Зорана Стакић из клуба Status X које су уз помоћ јоге опустиле и истегле присутне вежбаче.

Велико финале „BeActive ноћи“ обележила је ноћна штафетна трка у паровима под називом „Run2Equality“ у којој је учешће узело више од 500 учесника који су учешћем у трци симболично скренули пажњу на важност равноправног  положаја жена у друштву и упутили поруку против дискриминације сваке врсте.

„Европска недеља спорта“ је догађај покренут од стране Европске комисије а у нашој земљи одржава се по други пут у координацији Олимпијског комитета Србије и Министарства омладине и спорта.