БЕЛФИС 2021: ВЕЖБАЊЕ И ТРЕНИНГ – НОВА РЕАЛНОСТ

IMG_69231

БЕЛФИС 2021: ВЕЖБАЊЕ И ТРЕНИНГ – НОВА РЕАЛНОСТ

У организацији Савеза за рекреацију и фитнес Србије и Сајма фитнеса, велнеса и здравља Белфис у хали 4 Београдског сајма, 15. и 16. октобра је одржана манифестација БЕЛФИС под слоганом ВЕЖБАЊЕ И ТРЕНИНГ – НОВА РЕАЛНОСТ. XI Европски фитнес конгрес, радионице, предавања, трка Business mile, као и излагачки део у коме су партнери Савеза за рекреацију и фитнес Србије представили новитете из света фитнеса за све присутне били су подсетник како фитнес бранша треба да функционише у новој реалности – у условима у којима читав свет егзистира у последњих годину и по дана.

XI Европски фитнес конгрес

Како изгледају тренинг и исхрана у добу од 50+ година за оне који практикују активан животни стил презентовао је проф. др Станимир Стојиљковић са Факултета спорта и физичког васпитања у Београду.

Говорећи о актуелним прописима које третирају област спортских прегледа, али и о инциденци изненадне смрти код рекреативаца, проф. др Владимир Илић  је нагласио значај спортско-медицинског прегледа за рекреативне вежбаче у циљу предупређења нежељених исхода.

Проф. др Милан Цветковић је говорећи о садржају, врстама и структури тренинга загревања и истезања, а све поткрепљујући примерима одговарајућих вежби, закључио колико је истезање и загревање у ствари значајно.

Субота на Белфис-у

Шта нам доноси нова електронска фискализација и како се е-фискализовати? Ко су све обвезници нове дигиталне фискализације? Шта је то електронско фактурисање и како се спроводи? Да ли као спортско удружење треба да имам архивску књигу? Одговоре на ова и многа друга питања имали сте прилику да чујете од Николе Арсовића из куће SMN  audit&tax који је одржао предавање: Актуелности из области измене прописа и њихов утицај на пословање фитнес клубова.

О модерном и напредном решењу евиденције чланова говорио је Дејан Илић директор и председник компаније Technogroup са тимом сарадника у предавању “Бенефит апликација – Модерно решење за фитнес и спорт са освртом на актуелне законске прописе“.

Право освежење овогодишњег Белфиса представљала је др Јелена Брајковић са Архитектонског факултета са предавањем “Wellness & Biophilia – Савремени трендови у дизајну фитнес и спа центара”.

Тркачка заједница

Овогодишњи Белфис понудио је посебан програм намењен тркачкој заједници. Имајући у виду овај глобални тренд проф. др Иван Ћук је одржао предавање “Зашто су жене бољи маратонци од мушкараца”, а Никола Минић је говорио на тему “Тренд и стандардизација рекреативних тркачких догађаја”.

Друга по реду трка “Business mile”, као новитет у оквиру сајма фитнеса, велнеса и здравља  БЕЛФИС, одржана је у суботу 16. октобра на отвореном делу Београдског сајма. Трасу дугу 1 миљу или 1600м најбрже су прешли Ненад Праштало, Лазар Сенић и Мирко Станковић, а у женској категорији Анита Одри, Биљана Рашић и Гордана Прелић.

Радионице

Као и увек до сада Белфис је представљао идеалан спој теорије и праксе. У функционалној зони опремљеној од компаније DD wellness solutions Александар Петровић из Functional gym-a је представио нове тренажне технологије у функцији припреме врхунских спортиста и рекреативаца. Стефан Васић, Health&fitness system, је говорио на тему Стабилност и core, а Драгана Мосуровић са Високе спортске и здравствене школе је одржала радионицу “Откључај кукове, активирај глутеус”.

У излагачкој зони партнери Савеза за рекреацију и фитнес Србије AbelaPharm, Grawe осигурање, Gym advertising, FitPass, Health&fitness system, Bodyline, Prosport, Schlarafia, MoveON и Benefit су представили најактуелније производе и програме из области фитнеса.