ЧЕТВРТА ГЕНЕРАЦИЈА ПОЛАЗНИКА СТРУЧНОГ ОСПОСОБЉАВАЊА УСПЕШНО ОКОНЧАЛА КУРС

94186761

ЧЕТВРТА ГЕНЕРАЦИЈА ПОЛАЗНИКА СТРУЧНОГ ОСПОСОБЉАВАЊА УСПЕШНО ОКОНЧАЛА КУРС

Након 240 сати теоријске и практичне наставе и успешно положених испита, четвртој генерацији полазника курса стручног оспособљавања за спортског оперативног тренера фитнеса у организацији Савеза за рекреацију и фитнес Србије, уручена су уверења о завршеном стручном оспособљавању. На свечаности у едукативном центру СРФС кандидати су примили уверења из руку Драгана Томашевића, генералног секретара савеза.
У обраћању полазницима курса Драган Томашевић је истакао важност едукације и константног усавршавања за успешно обављање послова у фитнес бранши. Нагласио је да сви треба да користе могућности које Савез за рекреацију и фитнес Србије нуди, како у области стручног усавршавања кроз бројне семинаре, конгресе и студијска путовања која организује, тако и у области проналажења ангажмана у клубовима члановима СРФС.
Током нешто више од два месеца трајања курса, полазници су у одличним условима  (технички високо опремљене учионице, информатички центар, библиотека, спортске сале, базен за пливање, врхунска фитнес опрема и теретана са најмодернијим справама), од изузетно компетентних предавача (проф. др Владимир Копривица, проф. др Душан Перић, др Душко Спасовски, спортски инспектор Миодраг Андрић, проф. др Небојша Чокорило и други) имали прилику да стекну разноврсна и корисна знања.
Посебна пажња је посвећена стручној пракси као неизоставном виду оспособљавања за самосталан рад. Најбољи инструктори и тренери доказани у раду у фитнес бранши (Марко Димитријевић, кондициони тренер рвачке репрезентације Србије, мр Драган Вељковић, проф Тамара Ратковић, проф. Данијела Миленковић …) презентовали су  полазницима како начине рада у клубу и основе групних и персоналног тренинга, тако и елементе других актуелних тренинга – аквабик, рад са сениорима…