ДЕЦА СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ У ПОСЕТИ БЕОГРАДУ

17020413

ДЕЦА СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ У ПОСЕТИ БЕОГРАДУ

Двадесеторо деце са Косова и Метохије, из ОШ „Краљ Милутин” из Грачанице и ОШ „Димитрије Прица” из Доње Брњице, посетила су српску престоницу и боравила на кампу „Спортско срце Београда“ који су организовали  Савез за рекреацију и фитнес Београда, Секретаријат за спорт и омладину и Канцеларија за Косово и Метохију, уз подршку фитнес клуба „Тонус”.
Поред спортско-рекреативних активности на базену фитнес клуба „Тонус”и у сали Дома ученика Средње железничке школе,у коме су били смештени, ученици шестог, седмог и осмог разреда из јужне српске покрајине, су се упознали и са знаменитостима, традицијом и културом Београда.
Имали су прилике да сазнају која сва национална блага чува Народни музеј, да шетају Кнез Михаиловом улицоми Калемегданом, посете Цркву Светог Марка и Храм Светог Саве. Забављали су се у Зоолошком врту, посетили Музеј илузија, након којег су били гости Политике, најстаријег дневног листа на Балкану. Једно од изненађења био је и сусрет са младом, талентованом српском глумицом Ањом Мит која је, као и школарци,била у „Политици”.
Навијали су и радовали се победама наша два највећа клуба Партизана и Црвене звезде, у европским утакмицама уживо са стадиона у Хумској и Љутице Богдана.
Приликом обиласка Палате „Србија“ примио их је др Жељко Јовић, заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију, након чега су уживали у лепотама земунског кеја и Гардоша.
Након седам дана богатих активностима, препуни утисака вратили су се у своја места на Косово и Метохију. Следећа група ђака боравиће у Београду од 28. јула до 03. августа.