ДЕЛЕГАЦИЈА КИНЕСКОГ ЛАНЦА ФИТНЕС КЛУБОВА ПОСЕТИЛА СРФС

97730958

ДЕЛЕГАЦИЈА КИНЕСКОГ ЛАНЦА ФИТНЕС КЛУБОВА ПОСЕТИЛА СРФС

Представници ланца фитнес клубова Physical из града Хангџоу у Кини, чији је власник и потпредседник  Фитнес савеза Кине посетили су Савез за рекреацију и фитнес Србије и разговарали са Драганом Томашевићем, генералним секратаром СРФС. Састанку је присуствовао и Срећко Отовић, председник спортског клуба Фока из Крагујевца на чију иницијативу је и дошло до овог сусрета.
На састанку је разговарано о сарадњи Савеза за рекреацију и фитнес Србије и кинеског фитнес савеза пре свега у погледу едукације тренера, тј. организовању едукативних програма и обука за тренере у Кини, као и о ангажовању лиценцираних тренера из Србије који би радили у овом и другим клубовима.  Сарадња би се одвијала по моделу кооперације у другим спортовима, пре свега кошарци, која већ функционише и даје одличне резултате.
Било је речи и о актуелном тренутку фитнеса у Народној републици Кини, о искуствима, инфраструктури, опреми и ресурсима које се улажу у ову браншу. Покренуто је и питање начина на који је најбоље искористити програм кинеске владе : „Један појас –  један пут“  и унапредити сарадњу између наше две земље, пре свега у области спорта, а нарочито фитнеса.