ДЕЛЕГАЦИЈА СРФС НА САЈМУ ФИБО

PHOTO-2023-04-20-18-35-38 (1)

ДЕЛЕГАЦИЈА СРФС НА САЈМУ ФИБО

Делегација Савеза за рекреацију и фитнес Србије боравила је од 13. до 16. априла у Келну на сајму фитнеса – ФИБО. Представници СРФС на овој највећој светској смотри фитнеса били су Драган Томашевић, генерални секретар, чланови Управног одбора Милан Зарић и Даниел Иванковић и Небојша Чокорило, председник комисије за лиценцирање.

Овакви догађаји су изврсна прилика за упознавање са најновијим трендовима, производима и услугама у индустрији фитнеса, као и за повезивање са професионалцима у овој области. Представници СРФС су присуствовали X Здравственом и фитнес форуму, а на маргинама овог догађаја обављени су разговори и са представницима организације Активна Европа (Europe Active) о сарадњи на обележавању Европске недеље спорта и BeActive дана.

Са генералним менаџером Немачке фитнес асоцијације Рефитом Камберовићем било је речи о унапређењу дугогодишње успешне сарадње између наших организације, као и о развоју фитнеса у региону. Савремени фитнес је неодвојив од дијагностичких средстава као једног од услова за креирање адекватног тренинга и праћење напретка вежбача. На штанду компаније Cardio scan домаћин нашој делегацији био је оснивач и власник компаније Марк Вајтл.

Када је тренинг у питању, популарност функционалног тренинга већ годинама не јењава. На TRX штанду представници савеза су имали прилику да се упознају и  проведу време са Рендијем Хетриком, оснивачем овог бренда.

Овогодишњи сајам је показао да се фитнес након двогодишње паузе и нешто споријег повратка, поново враћа на велика врата. Поред области функционалног тренинга, сегмент који је већ годинама у успону је без сумње дигитализација. Још једна ствар која је последњих година све више у фокусу је раст броја произвођача из азијских земаља, а субјективни утисак је и да је делегација српског фитнеса из године у годину све бројнија. Поред заступника и дистрибутера великих светских брендова из области справа за вежбање који су већ традиционално присутни на штандовима својих матичних компанија из године у годину расте и број компанија које нуде опрему и суплементе произведене у нашој земљи.

Сајам фитнеса ФИБО је један од највећих светских сајмова посвећених фитнесу, велнесу и здрављу. На овом догађају можете пронаћи различите производе, опрему и технологију за фитнес клубове, као и фитнес и велнес услуге за крајње кориснике. Уз то, на сајму се одржавају и бројна предавања, семинари и радионице који покривају различите аспекте индустрије.