ДИГИТАЛИЗАЦИЈА У ФИТНЕСУ

IMG_78661

ДИГИТАЛИЗАЦИЈА У ФИТНЕСУ

У просторијама Едукативног центра Савеза за рекреацију и фитнес Србије, пред великим бројем заинтересованих слушалаца свих профила (тренери, менаџери, власници, студенти…) 25. марта је одржан други по реду семинар „Дигитализација у фитнесу“.

Дигитализација рапидно и дубински трансформише све области нашег друштва. Она одређује на који начин се врше плаћања, како се купује, наручује храна или превоз … У том смислу, ни фитнес и рекреација нису изузетак. Последњих година развијен је широк спектар иновативних технологија и онлајн решења намењених како клубовима, тако и вежбачима. Неке од тих решења изузетно инспирисани предавачи представили су на овом семинару.

Милан Зарић, сувласник City fitness клубова и аутор књиге Фитнес предузетник, говорио је о софтверима за евиденцију чланства и пословање: “Унапреди свој фитнес бизнис: Употреба софтвера за боље пословне резултате”. На овом предавању могли сте да сазнате како вам софтвер може помоћи да развијете или унапредите свој фитнес бизнис, зашто су важне информације о доласцима, уплатама или навикама ваших корисника и како статистички подаци могу прогнозирати потенцијални профит или губитак клијената.

М.Сц. Драгољуб Вељовић, специјалиста за прескрипцију тренажног процеса излагао је о оправданости употребе и ефикасности преносиве технологије у фитнесу. Развој и примена преносивих уређаја у тренажном процесу, доступност и подела преносиве технологије у фитнес индустрији, ефикасност савремених алата за праћење нивоа физичке активности и виталних функција, ефикасност савремених алата за праћење и дозирање оптерећења током тренинга, будућност преносиве технологије, само су неке од тема о којима је било речи у овом излагању.

Гордан Нешовић, тренер функционалног фитнеса и оснивач Warrior концепта вежбања говорио је на тему „А мислио сам да онлајн тренинзи не дају резултате…“ у којој је испричао своју причу: Како је од онлајн тренинг неверника стигао до зараде од онлине програма.

Марија Николић Црвена, дигитал маркетинг манагер говорила је о фитнесу на друштвеним мрежама. У изузетно инспиративном предавању са пуно практичних примера и савета, Марија је нагласила колико су друштвене мреже важне за рад једног фитнес клуба.