ДИЈАБЕТЕС МЕЛИТУС, ФИЗИЧКА АКТИВНОСТ И ВЕЖБАЊЕ

IN-i-FB-Seminar-dijabetes

ДИЈАБЕТЕС МЕЛИТУС, ФИЗИЧКА АКТИВНОСТ И ВЕЖБАЊЕ

У организацији Савеза за рекреацију и фитнес Србије у суботу 24. априла са почетком у 10х у Едукативном центру СРФС (Дом ученика Патријарх Павле, Здравка Челара 14) одржаће се семинар Дијабетес мелитус, физичка активност и вежбање.

Проф. др Сања Мазић – Патофизиолошки појмови – инсулинска резистенција, дијабетес мелитус тип 1 и тип 2, метаболички синдром
М.сц Марко Димитријевић – Физичка активност, вежбање протоколи у раду са особама оболелим од дијабетес мелитуса – Антропометрија, мониторинг нивоа шећера, ФИТТ принципи

Предавачи:
Проф. др Сања Мазић је специјалиста медицине спорта и шеф Катедре за медицину спорта Медицинског факултета Универзитета у Београду. Специјализирала је 2003. године у области Медицине спорта. Аутор је многих публикација и члан великог броја домаћих и страних удружења, чији су предмет интересовања кардиоваскуларне болести и њихова превеција (ЕАЦПР, ЕЦС, ЕРЦ,БЛС). Члан је Олимпијског комитета Србије.

М.сц Марко Димитријевић је докторанд на Медицинском факултету у Крагујевцу. Власник је персоналног здравственог фитнес студиа ФИТ ИН Марко Димитријевић који се бави радом са особама са здравственим проблемима, рекреативцима и кондиционирањем и опоравком врхунских спортиста. Ужа специјалност му је рад са особама оболелих од дијабетеса, решавање проблема нарушености биомеханике кичменог стуба, опоравак врхунских спортиста кроз priheb протоколе и нутрицију и антропометријска мерења. Од јануара 2021. године је запослен на Факултету за спорт Универзитета „Унион-Никола Тесла“.

Пријаве и додатне информације на Мејл. office@srfs.org.rs и Тел. 011 311 56 48.
Цена 3.000 рсд.

Присуство на семинару носи 8 бодова за обнову дозволе за рад коју на основу члана 28 став 4 издаје Савез за рекреацију и фитнес Србије.