ДОБАР УРБАНИ ЖИВОТ

1 1080x1080_urban life_sa logotipima final-07

ДОБАР УРБАНИ ЖИВОТ

Драган Томашевић, генерални секретар Савеза за рекреацију и фитнес Србије учествовао је на панелу Добар урбани живот/Good urban life који је у петак, 5. новембра у галерији Артгет КЦБ организовао Културни центар Београда у сарадњи са Архитектонским факултетом. Циљ овог панела било је сагледавање, преиспитивање и повезивање разних аспеката и параметара који чине живот у урбаним срединама квалитетним, садржајно богатим, здравим и стимулишућим, а генерални секратар СРФС је говорио о фитнесу И рекреацију као саставном делу градског живота.

У оквиру панела су разматрана решења која славе богатство архитектонског израза и бујност градског урбаног живота, а учесници су дискутовали о параметрима који обликују градски живот. Разматрана су решења која обогаћују људима опште искуство боравка у граду, комфор, здравље, општу добробит, као и задовољство. Циљ панела је да се кроз холистички приступ сагледа троугао човек – природа – грађена средина и да се идентификују хармонични односи унутар овог троугла.

Разматрање ове хармоније могуће је само кроз мултидисциплинарни приступ који је обезбедила богата разноврсност учесника-експерата панела. Аспекти са којих разматран добар урбани живот јесу: урбани дизајн-архитектура, социо-културни аспекти, одрживост и биофилија, холистички начин живљења, утицај технологија у дизајну и функционисању урбаних средина и слично.

Савез за рекреацију и фитнес Србије је подржао овај пројекат, а партнери СРФС компаније Esensa и Move ON су за учеснике обезбедили поклон пакете и здраву исхрану, све у складу са концептом овог догађаја.