ДРУГА РУНДА САВЕТОВАЊА О ФИСКАЛИЗАЦИЈИ

IMG_20881

ДРУГА РУНДА САВЕТОВАЊА О ФИСКАЛИЗАЦИЈИ

У Едукативном центру СРФС у среду 23. марта представници Савеза за рекреацију и фитнес Србије и компаније Fleet Management Team одржали су нову рунду саветовања о фискализацији, као и обуку за коришћење фискалних уређаја. Овом приликом представници клубова могли су да се пријаве и за субвенције.

Током саветовања присутнима су пренети утисци са састанка са представницима Министарства омладине и спорта и Министарства финансија у вези предстојеће фискализације. Влада Републике Србије утврдила је нови рок за подношење пријаве за субвенције за фискализацију и он тече од 15. марта до 5. априла, како би сви обвезници фискализације који се раније нису пријавили могли да добију помоћ државе.

Компанија Fleet Management Team  у сарадњи са Савезом за рекреацију и фитнес Србије понудила је клубовима опцију да све процедуре потребне за процес фискализације решите на једном месту: безбедоносни елемент, пријава локације, обезбеђење документације за субвенције, обука за рад на каси, испорука уређаја.

За оне који нису могли да присуствују овом саветовању биће организована и онлајн обука и саветовање путем платформе Microsoft teams које ће се одржати у петак 25 марта.

Подсећамо да је примена Закона о фискализацији обавезна од  1. маја 2022. године.