ДРУГИ ФОРУМ “ТУРИЗАМ И ФИТНЕС”

belfis-00341

ДРУГИ ФОРУМ “ТУРИЗАМ И ФИТНЕС”

Као пратећа манифестација Сајма фитнеса, велнеса и здравља БЕЛФИС у петак 14. октобра у конференцијској сали у хали 4 Београдског сајма одржан је Други форум “Туризам и фитнес”. Пред великим бројем представника хотелијерске заједнице, као и свих оних заинтересованих за везе фитнеса и туризма, на форуму су обрађена сва она питања и простори преклапања ове две веома значајне и комплементарне области.

Програм је отворила Марија Пешић. консултант у хотелијерству и извршни директор Стублина Хотел Груп са темом “Одрживи фитнес центри у хотелима”. У изузетно занимљивом предавању Марија је истакла значај ангажовања стручних лица, како у раду са гостима, тако и током фазе припреме и пројектовања. Када је у питању хотелски фитнес у наредним годинама ће у тренду бити фитнес на захтев, дигитална технологија као и еко теретане.

Као неко ко има background у трговини фитнес опремом и богато искуство у опремању хотела у Хрватској, Ален Ковач из компаније ПроСпорт је говорио о еволуцији и тренду када је у питању фитнес опрема у хотелима. Кроз причу о еволуцији фитнес опреме, али и хотела и наглашавањем најважнијих година за развој овог сегмента фитнеса, Ален је дошао до пакета фитнес опреме специјално развијених и направљених за хотеле који последњих година имају примат када су хотели у питању.

О значају фитнеса за туристичко угоститељску понуду говорио је др Бранко Красојевић, директор агенције Саветник у туризму. У свом излагању Бранко је нагласио важност адекватне опреме и одговарајућих материјално-техничких услова и значај стручних, мотивисаних тренера. Дотакао се и питања да ли ту врсту услуге наплатити или госту пружити бесплатно?

Др Александар Ивановски, професор струковних студија на Високој спортској и здравственој школи говорио је о велнес концепту. Кроз историјски развој овог појма закључио је да модерни велнес можемо дефинисати као мултидимензионални концепт бриге о људском здрављу који обухвата менталне, емоционалне, духовне аспекте људских способности али и стандардне програме рекреације ради очувања и подизања здравља.

Као новитет, од ове године установљена је награда за Најбољи хотелски фитнес чији је први добитник The spa by Metropol Palace Београд. Из руку Милоша Бунића, директора Сајма БЕЛФИС, пригодну плакету је у име добитника примила Драгица Аранитовић, спа менаџер овог објекта.

По завршетку официјалног дела форума сви присутни су посетили халу 5 у којој је одржан излагачки део Сајма фитнеса, велнеса и здравља БЕЛФИС на којем су и у пракси могли да се упознају са новитетима када је у питању фитнес опрема за хотеле, али и са свим другим трендовима у фитнес бранши.