ЕКСПЕРТИЗА У ФИТНЕСУ

image00007

ЕКСПЕРТИЗА У ФИТНЕСУ

У суботу 7. октобра Савез за рекреацију и фитнес Србије је у свом едукативном центру организовао семинар “Експертиза у фитнесу”. Пред више од 70 слушалаца Др Иван Зарић, М.Сц. Драгољуб Вељовић и проф. др Владимир Илић представили су примере добре праксе и одговорили на питање зашто је експертиза у фитнесу важна и како до ње доћи?

Др Иван Зарић, доктор наука из области физичког васпитања и спорта, кроз примере из кошарке и фитнеса је у својој теми “Анализа тренинга у функцији ефикасности” говорио о томе како успешно управљати тренажним процесом прикупљањем информација о свим показатељима и факторима од којих зависи ефикасност и резултат тренинга.

Као други предавач М.Сц. Драгољуб Вељовић, специјалиста за прескрипцију тренажног процеса, говорио је на тему “Стандардизација протокола скрининга, процене и тестирања физиц̌ке форме рекреативаца са смерницама за прескрипцију програма вез̌бања”. Драгољуб је у свом излагању истакао значај дијагностике, скрининга и тестирања у припреми тренажног процеса и нагласио: “Како бисмо могли да се позовемо на крилатицу – Физичка активност и вежбање могу да замене сваки лек, неопходно је да прескрипцији тренажног процеса за наше клијенте приступимо на адекватан начин.”

Трећи предавач на семинару био је фантастични проф. др Владимир Илић, специјалиста спортске медицине и редовни професор на Факултету спорта и физичког васпитања у Београду. У његовом предавању на тему “Гојазност и дијете: борба Давида и Голијата”, пружио је све релевантне и актуелне информације на тему која је сваком тренеру интересантна и потребна за свакодневни посао. Након увода у коме је истакао да више од 2 милијарде људи или скоро 30% глобалне популације има БМИ већи од 30кг/м², говорио је о ефектима различитих облика дијета на телесну композицију као и о ефектима макронутријената и њиховог комбиновања на унос хране и телесну тежину.

Уводну реч дао је Милош Бунић који је поздравио све присутне и уједно најавио следећи семинар из серије Предузетништво у фитнесу који ће бити одржан 28. октобра.

Генерални спонзор Савеза за рекреацију и фитнес Србије је компанија ProSport, а партнер и спонзор семинара је компанија GoFitness.