ЕВРОПСКА НЕДЕЉА СПОРТА – ЗАВРШНА КОНВЕНЦИЈА

oks_skup_valjevo_088

ЕВРОПСКА НЕДЕЉА СПОРТА – ЗАВРШНА КОНВЕНЦИЈА

У Ваљеву је, у оквиру Скупштине Олимпијског комитета Србије, одржана завршна конвенција Европске недеље спорта којој су присуствовали представници градова и општина који годинама уназад организују бројне активности у током Европске недеље спорта, као и представници Савеза за рекреацију и фитнес Србије, који су 2023. по први пут званично узели учешће у овој манифестацији, и као партнери значајно допринели промоцији поруке #BeActive.

„Поносни смо на чињеницу да из године у годину имамо све више партнера, што дориноси да заједничким снагама мотивишемо наше суграђане да се баве физичком активношћу и да буду активни. Управо захваљујући нашим партнерима из градова, општина и спортских асоцијација и успевамо у томе. Од 2018. године, па све до данас организовали смо преко 550 догађаја са више од 230 000 учесника” – изјавила је Наташа Јанковић, менаџер за промоцију олимпијских вредности Олимпијског комитета Србије.

Презентацију активности у претходној календарској години испред Савеза за рекреацију и фитнес Србије одржао је председник Милош Бунић, који је руководио овим пројектом.  “Током 2023. СФРС је у Европској недељи спорта огранизовао 69 догађа широм Србије. Имали смо манифестације у 23 града у нашој земљи, од Суботице до Зубиног Потока и Косовске Митровице, свуда смо били присутни и активни. Поносни смо на то што је било скоро 5500 учесника на тим догађајима”- истакао је Милош Бунић и најавио да ће у овој години, у септембру током Европске недеље спорта, бити још више манифестација и учесника.

Завршној конвенцији су присуствовали представници спортских организација из градова и општина партнера, као и спортских асоцијација који су сарађивали са Олимпијским комитетом Србије у Европској недељи спорта. Милица Ђуричић, потпредседница Олимпијског комитета Србије додела је захвалнице за уложени рад у претходној години свим партнерима а испред Савеза за рекреацију и фитнес признање је добио Драган Томашевић, генерални секретар савеза.

Истовремено најављено је да ће се традиција наставити и да ће број од 230000 учесника током претходних шест година у 2024. бити значајно увећан, пошто је само у прошлој години број организованих спортских догађаја у оквиру Европске недеље спорта био преко 220 и у њима је учествовало преко 70000 наших суграђана.