ФИТ СПОТ – РЕГИОНАЛНИ ФИТНЕС КОНГРЕС

IMG_12381

ФИТ СПОТ – РЕГИОНАЛНИ ФИТНЕС КОНГРЕС

У хотелу Соларис у Врњачкој Бањи, од 19. до 21. новембра, Савез за рекреацију и фитнес Србије је организовао шести по реду Фит спот – Регионални фитнес конгрес. И ово окупљање струке протекло је у сјајној атмосфери уз предавања реномираних стручњака, пуно прилика за networking, али и уз добру забаву и разнолике спортско – рекреативне активности.

Догађај је започео у петак, окупљањем у сјајном амбијенту хотела Соларис и упознавањем уз Welcome aperitiv games. У суботу дан је започео јутарњим вежбањем у хотелском фитнес центру, а настављен је у конгресној сали, уз сјајне теме које су презентовали наши предавачи.

Конгрес је отворио председник савеза Небојша Стојаноски, након кога је прво предавање, на тему „Стратегија – чинилац успешног пословања у фитнесу“, одржао доц. др Марко Ћосић са Факултета спорта и физичког васпитања у Београду. О најчешћим истинама и заблудама, када је осигурање фитнес центра у питању, говорила је Марина Пребег из компаније Grawe осигурање, након које је Јуре Шанго, власник школе трчања Задар, одговорио на питање „Зашто је трчање постало једна од најпопуларнијих рекреативних активности“?

Пауза за освежење је била идеална прилика да се у мини изложбеном делу присутни упознају са производима и програмима компанија партнера СРФС: DY nutrition, Move ON и BeneFit апликацијом.

Након паузе је Маја Димитријевић, дипломирани економиста и власник фитнес студија „Тренирај са Мајом“ на основу својих искустава показала како направити фитнес бренд. Проф. др Горан Васић са Факултета спорта и физичког васпитања у Новом Саду излагао је на тему „Вегетаријанска исхрана и спорт“.

Промоција и дегустација новог нутритивног производа MoveON refresh била је увод у завршни део овог конгреса. Др Јелена Брајковић са Архитектонског факултета је одржала предавање под насловом: „Wellness&biophilia: савремени трендови у дизајну фитнес и спа центара“, док је тачку на радни део Фит спот конгреса ставио проф. др Небојша Чокорило који је излагао о функцијама кора.

Да све протекне у најбољем реду побринуо се модератор конгреса др Александар Ивановски са Високе спортске и здравствене школе.

Након доделе сертификата и вечерње забаве дружење је настављено у спа центру хотела Соларис.

У недељу након бициклистичке и пешачке туре по Врњачкој Бањи сви полазници су имали прилику да уз касну одјаву, уживају у садржајима овог изузетног хотела.