ФИТ СПОТ – РЕГИОНАЛНИ ФИТНЕС КОНГРЕС

1668419144465

ФИТ СПОТ – РЕГИОНАЛНИ ФИТНЕС КОНГРЕС

У прелепом амбијенту хотела Букет на Златибору од 04. до 06. новембра одржан је седми по реду Регионални фитнес конгрес – Фит спот. Савез за рекреацију и фитнес Србије, као организатор ове манифестације побринуо се за богат програм током овог тродневног скупа струке: предавања, спортско рекреативни садржаји, велнес, трка, забаве и дружења са пуно прилика за нетворкинг и размену искустава.

Догађај је започео у петак, окупљањем у хотелу Букет и упознавањем уз Welcome aperitiv games. У суботу дан је започео јутарњим вежбањем у хотелском фитнес центру, а настављен је испробавањем велнес и спа садржаја које овај сјајни објекат нуди.

Први део дана обележила је трка Авантура челенџ рејс – трејл трка дужине 8 км која је свој старт и циљ имала у Авантура парку. По завршетку трке уследио је ручак и дружење у Авантури уз ноте које је диктирао ди џеј.

Централни део манифестације одржан је у конгресној сали Букета, уз сјајне теме које су презентовали наши предавачи.

Доц. др Марко Ћосић са Факултета спорта и физичког васпитања Универзитета у Београду објаснио је зашто су еластичне гуме обавезан реквизит у свакој теретани? Др Слађана Ракић, асистент на Факултету за физичку културу и менаџмент у спорту Универзитета Сингидунум одржала је предавање „Мобилан сам спретан сам: вежбе мобилности као превентива/лек“. МA Стеван Месаровић је представио ЕЛДОА метод. Марко Ћирић је представио Еко теретану као концепт који комбинује потребу за редовним вежбањем и еколошку компоненту овог процеса који произилази из чињенице да је теретана настала од дрвета извађеног из реке. Доц. др Иван Ћук са Факултета спорта и физичког васпитања Универзитета у Београду, говорио је о благодетима трчања у природи. Тркачки покрет је последњих година доживео праву експанзију са преко 9 милиона учесника у тркама у свету током 2016. године. Благодети од трчања је сумирао у три категорије: Здравље (Кардиоваскуларни систем, мишићи и имунитет), осећај среће и физички изглед.

Да све протекне у најбољем реду побринуо се модератор конгреса др Александар Ивановски са Високе спортске и здравствене школе. Након доделе сертификата дружење је настављено на  вечерњој забави у ресторану Авантура парка.

У недељу након пешачке туре по Врњачкој Бањи сви полазници су имали прилику да уз касну одјаву, уживају у садржајима овог изузетног хотела.