ФИТ СПОТ – РЕГИОНАЛНИ ФИТНЕС КОНГРЕС

IMG_0333

ФИТ СПОТ – РЕГИОНАЛНИ ФИТНЕС КОНГРЕС

Од 5. до 7. марта у хотелу Катићи у истоименом месту недалеко од Ивањице, одржан је пети по реду Регионални фитнес конгрес Фит спот. Уз поштовање свих епидемиолошких мера на конгресу су представљене актуелне теме из области фитнеса, рекреације и здравог живота које су изазвале велику пажњу свих присутних.

Након поздравне речи Милоша Бунића који је у име организатора поздравио све присутне, прво излагање је имао мастер професор спорта Миодраг Андрић који је одржао предавање „Надзор и контрола рада спортских организација“. Након њега скупу се обратио проф. др Станимир Стојиљковић који је говорио је о фитнесу за особе преко 50 година старости. О књизи „Фитнес предузетник“ једном од првих дела ове врсте код нас и плановима за будућност када је област предузетништва у питању говорио је аутор Милан Зарић.

„Групни фитнес програми – Бити ФИТ или бити у ТРЕНДУ“ било је предавање којим се слушаоцима представила проф. др Сања Мандарић, а  проф. др Дејан Шкорић са Универзитетске дечије клинике у Тиршовој говорио је о витамину Д и фитнес перформансама. О правилима и највећим и најчешћим заблудама у исхрани и тренингу предавао је проф. др Владимир Илић, специјалиста спортске медицине.

Током паузе одржана је промоција и дегустација новог нутритивног производа за исхрану спортиста и рекреативаца MoveON. Уџбеник „Туризам, анимација рекреација“, аутора Александра Ивановског, Душана Митића и Горана Пребега представила је др Сања Мандарић, након чијег излагања се присутнима обратио Небојша Стојаноски, председник СРФС који је ставио тачку на официјелни део петог по реду Фит спот конгреса.

Модератор конгреса, др Александар Ивановски са Високе спортске и здравствене школе, побринуо се да сва питања која су покренута на овом скупу, добију одговоре од стране предавача.

Поред официјелног дела уприличено је и дружење поред логорске ватре на Карађорђевом шанцу, као и шетња стазама здравља у овом планинском месту подно Мучња. Најодважнији су искористили прилику да се и поред снега који је падао попну на овај планински врх.