ФИТНЕС ЗАЈЕДНИЦА НА САСТАНКУ СА ПРЕМИЈЕРКОМ АНОМ БРНАБИЋ

IMG-c97edde17c655c481a5b924cf1bff69d-V

ФИТНЕС ЗАЈЕДНИЦА НА САСТАНКУ СА ПРЕМИЈЕРКОМ АНОМ БРНАБИЋ

Представници фитнес заједнице Србије састали су се данас са председницом Владе Републике Србије Аном Брнабић, са којом су разговарали о последицима и ефектима пандемије вируса Covid-19 на ову индустрију.

Састанку је присуствовао и министар омладине и спорта у Влади Републике Србије Вања Удовичић, као и представници министарства финансија. Представници фитнес бранше на састанку били су председник Савеза за рекреацију и фитнес Србије Небојша Стојаноски, генерални секретар Драган Томашевић, председник Боди билдинг и фитнес спортског клуба Ахилеј и Београдског савеза за бодибилдинг и фитнес Александар Ђорђевић, власник клуба Mega gym Јошо Колак, власник клуба Athletic’s gym Владимир Јоксимовић, власник Спортске академије Кочовић Марко Кочовић, председник фитнес клуба Бенефит Дарио Ћирић, као и Зорана Оборина испред стручне службе СРФС.

Учесници састанка су изразили задовољство због одржавања састанка и прилике да  председница Владе и министар из прве руке чују све проблеме и захтеве са којима се ова индустрија суочава од почетка пандемије. Обе стране су сагласне да су овакви разговори најбољи начин да се заједничким деловањем  и дијалогом пронађе најбоље решење за ублажавање економских последица пандемије корона вируса.

Учесници састанка изразили су спремност да у потпуности поштују све епидемиолошке мере које су на снази све у циљу наставка рада и пословања. Њихов основни захтев био је дуже радно време, како би могли да у складу са мерама боље распореде своје чланове и вежбаче, а било је речи и о секторској помоћи као и о раду Кризног штаба.

Представници фитнес заједнице подвукли су да су заинтересовани и спремни да учествују у кампањи за масовну имунизацију становништва. Према њиховим речима, уверени су да би вакцинација помогла што бржем повратку њиховог пословања у нормалне токове. Такође, као заговорници здравог живота, истакли су да се вакцинација против заразне болести Covid-19 у потпуности уклапа у њихову агенду и надају се наставку оваквог темпа вакцинације у Србији.