ФУНКЦИОНАЛНИ ФИТНЕС – ИЗВОЂЕЊЕ ВЕЖБИ СНАГЕ

Seminar 1-1

ФУНКЦИОНАЛНИ ФИТНЕС – ИЗВОЂЕЊЕ ВЕЖБИ СНАГЕ

Стручна тренерска комисија Српске функционалне фитнес федерације у сарадњи са Савезом за рекреацију и фитнес Србије у спортском клубу Kingdom gym из Београда 14. децембра је организовала стручни семинар за тренере који раде у такмичарском и рекреативном спорту, а у циљу подизања капацитета у оквиру тренажне технологије функционалног фитнеса.

Прва тема која је обрађена на овој радионици односила се на упознавање са начинима извођења вежби снаге- задњи чучањ и мртво дизање и њихова примена у базичним припремама у спорту. Предавачи су били Предраг Милошевић- лиценцирани судија и тренер у поуерлифтингу, апсолутни победник на међународним и националним првенствима у боди билдингу и национални првак у поуерлифтингу и Александар Арбутина – лиценцирани тренер у поуерлифтингу, вишеструки првак на националним првенствима, првак Европе и света.

Друга тема је била упознавање са олимпијским дизањем тегова и начинима извођења такмичарских и помоћних вежби у овом спорту и њихова примена у базичним и специфичним припремама спортиста, а предавач је био Синиша Танасковић – лиценцирани тренер у олимпијском дизању тегова и вишеструки првак у олимпијском дизања тегова на националном новоу.

Трећа тема је била посвећена начинима извођења вежби снаге помоћу Гирје – Руско звоно, а предавач је био Синиша Танасковић. Гост на овом семинару је био Максим Трзин- професионални ИФББ боди билдер, који је на семинару причао о свом искуству и значају вежби снаге код такмичара.