ГОЛИЈА CHALLENGE RACE

IMG_10711

ГОЛИЈА CHALLENGE RACE

Након прве промо трке на Мокрој гори, у суботу 14.08.2021. у Даићима, Беле воде одржана је и друга по реду промо трка – Голија Challenge Race.

Трка је стартовала у 11 часова, а сви учесници имали су прилику да трче 14км кроз прелепу природу планине Голије. Како је у питању trail трка, траса је подразумевала промену терена, успон до језера Округлица на 1500м надморске висине, трасу кроз богату голијску шуму са бујном биљном вегетацијом, као и деонице на обронцима и пропланцима Голије.

Најбржи у мушкој конкуренцији био је Алекса Петковић који је трку завршио са временом 1:00:21. Други по реду Александар Божовић кроз циљ је прошао за 1:00:37, док је трећепласирани Игор Јовићевић трку завршио са временом 1:10:28.

Најбржа међу дамама била је Невена Јовановић са временом 1:07:49, друго и треће место заузеле су Сандра Узелац и Сања Ђоковић које су у циљ ушле заједно са истрчаним временом 1:13:21. Пласман другопласниране и трећепласиране тркачице је одређен на основу времена на контролној тачки, што нашим такмичаркама није представило никакав проблем.

Најбржи у мушкој и женској категорији освојили су вредне награде спонзора СРФС и партнера трке: ваучере Треф спорта у вредности од 10.000, 7.500 и 5000 динара, као и поклон пакете компаније Abela pharm.

Осим саме трке кроз природу, за све учеснике припремљено је и право trail ноћење у петак, 13. августа са спавањем у шаторима и дружење уз логорску ватру, док је након трке приређен ручак и настављено дружење у прелепој природи планине Голије.