И ДЕЦА ПЛИВАЛА ЗА ЧАСНИ КРСТ!

32786773

И ДЕЦА ПЛИВАЛА ЗА ЧАСНИ КРСТ!

Први пут ове године на Крстовдан за часни крст пливали су и ученици од првог до четвртог разреда! Организатор манифестације је Канцеларија за верску наставу Архиепископије београдско-карловачке, уз благослов патријарха Иринеја. Манифестацију је подржао Савез за рекреацију и фитнес Србије.

Стотине малишана из палилулских и звездарских основних школа уз велику подршку родитеља, бака и дека одмерили су снаге на базену фитнес клуба „Тонус“.
Осим породице, најмлађим школарцима подршку су пружили и другари из старијих разреда, који су пратећи са прозора, навијали за своје другаре.

Непосредно пре почетка трке, простор и ученике је освештао свештеник и вероучитељ Радомир Чворо, који је изразио веру да ће у наредним годинама пливање за Часни крст укључити још већи број деце и из старијих разреде и средњих школа.

На базену прилагођеном дечијем урасту, дубине 80-120цм тркали су се наизменично групе дечака и групе девојчица. На првој од 4 трке, међу дечацима са Палилуле до Часног крста први је допливао Огњен Шевић из ОШ „Зага Маливук“, док је међу девојчицама то била Анђела Петровић.

Најбржи међу Звездарцима био је Страхиња Радоњић, а последњу трку најбрже је испливала Анђела Антић, ученица четвртог разреда ОШ „Иван Горан Ковачић“.

Уприличена је и свечана додела медаља које је у фитнес клубу „Тонус“ свечано уручио генерални секретар Савеза за рекреацију и фитнес Србије Драган Томашевић.

Осим манидестације у фитнес клубу „Тонус“, за Часни крст пливали су и ученици са Вождовца и Новог Београда и то на базену „Royal for kids“ и у ОШ „20. Октобар“.

Ове године за Часни крст пливали су малишани из 34 основне школе у Београду.