ИЗБОРИ СЕ СА ПРЕПРЕКАМА!

47084583

ИЗБОРИ СЕ СА ПРЕПРЕКАМА!

Кошутњак Challenge Race 2018 и Кошутњак Challenge Race  Јуниор 2018, једна од најзабавнијих трка у Србији, одржана је 26. маја под покровитељством Секретаријата за спорт и омладину Београда седму годину заредом у Пионирском граду у Кошутњаку. У трци са препрекама учествовало је 400 великих и 150 малих такмичара. Организатор трке Савез за рекреацију и фитнес Београда, побринуо се за добру забаву уз музику и фитнес загревање пред старт трке у Пионирском граду.
Тачно у подне заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић прогласио је почетак трке, а најиздржљивији тркачи имали су прилику да заврше несвакидашњи подухват – 5 км крос трке са 7 препрека и тако тестирају своје границе. Они су се сусрели и успешно савладали различите препреке: успињали се уз канап, прескакали поток, провлачили кроз мрежу, прескакали балван, гуме, провлачили се кроз сено и прелазили преко вештачког језера.  Препреке које су организатори припремили, нису биле откривене до почетка трке.
Најбржи у мушкој конкуренцији је био Милош Милосављевић који је ову узбудљиву трку завршио за 18 минута и 25 секунди. После само десет секунди кроз циљ је прошао Никола Билић док је трећи био Игор Вуковић. У женској конукренцији титулу одбранила је још једну годину заредом Невена Јовановић која је све препреке успешно превазишла и за двадесет два минута и двадесетпет секунди стигла на циљ. Друго место освојила је Ивана Петровић, а треће Милица Живановић.
Најбржи у мушкој и женској конкуренцији освојили су вредне Nike награде.
Дечија школа спорта Спортска бајка организовала је трку за најмађе која је почела у 10 часова. Препреке и дужине трке прилагођене су биле деци предшколског и школског узраста, а најбржи малишани, који су се такмичили у три старосне категорије освојили су вредне награде.
Као и сваке године присутан је био велики број припадника Војске Србије из разних јединица, као и представници Војне академије. Поред учешћа у такмичарском делу трке, припадници јединице Конре, организовали су оријентиринг за најмлађе као и демонстрацију бацања ножева и других вештина.
Партнери трке су: Running и Спортска бајка. Трку су подржали: NikeAqua vivaPharmanovaFit passUniqaOriflame и Frutabela.