ЈАЧАЊЕ И РАЗВОЈ РЕГИОНАЛНЕ САРАДЊЕ

66555379

ЈАЧАЊЕ И РАЗВОЈ РЕГИОНАЛНЕ САРАДЊЕ

На позив Фитнес савеза Словеније, председник СРФС Небојша Стојаноски и генерални секретар Драган Томашевић боравили су 20. и 21.06.2018. године у Љубљани.

 Током ове посете, званичници оба савеза имали су прилику да разговарају на различите теме са циљем јачања сарадње између Словеније и Србије, као и унапређењу система фитнеса и спортске рекреације. Испред Фитнес савеза Словеније, делегацију СРФС угостио је председник Душан Гериловић у чијем тиму су се налазили и члан Управног одобра ове организације Џејмсон Томазин као и власница највећег фитнес клуба у Словенији Соња Пољаншек Шкрабец.

 Једна од кључних тачака састанака било је учешће Фитнес савеза Словеније на предстојећем другом по реду сајму рекреације и фитнеса – БЕЛФИС који ће бити одржан на Београдском сајму у октобру месецу ове године. Разматран је и долазак више од 100 људи из Словеније који су исказали велико интересовање за посету БЕЛФИС-у, као и за упознавање колега из Србије. Обе делегације су се сложиле да је овакав начин  размене искуства и знања веома значајан и изразиле веру да је ово тек један корак у низу ка подизању система фитнеса у региону.

 Осим БЕЛФИСА, једна од важних тема била је иницијатива за оснивање Балканске фитнес асоцијације, чиме би  организације и клубови са овог подручја додатно ојачале своју позицију на мапи европског фитнеса.

 Након успешних разговора са колегама из Хрватске током Сајма фитнеса и љепоте у марту месецу ове године, боравак у Љубљани учврстио је уверења да је Србија успела у намери да ојача систем спортске рекреације, као и да је регион спреман за унапређење и развијање тржишта фитнеса.