ЈАВНИ ТРЕНИНГ ФИТНЕС ЗАЈЕДНИЦЕ – РЕЦИ ДА ЗДРАВЉУ

IMG-d2d2a6127d4a96401e870cd9c534305f-V

ЈАВНИ ТРЕНИНГ ФИТНЕС ЗАЈЕДНИЦЕ – РЕЦИ ДА ЗДРАВЉУ

Данас је у симболичних „пет до дванаест“ испред Народне Скупштине фитнес заједница Србије одржала јавни тренинг и послала снажну поруку својим грађанима, али и надлежним властима – РЕЦИ ДА ЗДРАВЉУ!

Уз поштовање мера и ограничен број људи услед епидемиолошких мера, запослени у фитнесу истакли су да је њихов посао прва линија одбране здравственог система и у нормалним условима, а посебно сада у борби са корона вирусом.

Фитнес и рекреација  је једини део сектора услужних делатности, који је на најдиректнији начин усмерен на превенцију, стварање здравије нације и очување здравља. „Овом иницијативом желимо да укажемо надлежнима да се у фитнесу поштују све прописане мере за заштиту од пандемије и да је потребно да радимо. Умерена физичка активност уз прописане мере заштите од корона вируса, утиче не само на јачање имунитета, већ и на психичко здравље „, истакли су из Фитнес заједнице Србије.

Упућен је снажан апел да се свим фитнес центрима и теретанама омогући  нормалан рад уз регуларно радно време и појачану контролу поштовања мера : „Ограничавање рада до 17 или 20 часова повећава број људи у одређеним временским интервалима, што отежава контролу спровођења мера, док нормално радно време омогућава контролисан број људи у клубу током дана“.

Подржавајући напоре Владе Србије да рестриктивним мерама сузбију ширење пандемије изазване корона вирусом, Фитнес заједница Србије поручила је да се затварањем фитнес клубова и теретана, управо они који промовишу здрав живот и баве се очувањем и унапређењем здравља, доводе се у исту раван са организаторима тајних журки и свима онима који не поштују мере и угрожавају све грађане Србије