КАРЦИНОМ ДОЈКЕ НИЈЕ БАУК – БУДИ ХРАБРА

IMG_17771

КАРЦИНОМ ДОЈКЕ НИЈЕ БАУК – БУДИ ХРАБРА

Под слоганом „Буди храбра“ у недељу 26. септембра на Тргу републике, одржана је манифестација посвећена борби против карцинома дојке, на којој је најављена серија догађаја који ће бити одржани у октобру, месецу у ком се, на глобалном нивоу, обележава борба против ове опаке болести.

Савез за рекреацију и фитнес Србије се одазвао позиву организатора, удружења “Жена уз жену” и учествовао на овој манифестацији која је за циљ имала промоцију племенитог циља оснаживања жена. Сви заинтересовани су на штанду савеза могли да добију стручне савете о здравој исхрани, могућностима и начинима за редовно вежбање и о здравим животним стиловима уопште. Јелена Ђекић из фитнес клуба “JDJ land” је у име савеза на бини демонстрирала пилатес, као један од могућих начина за рекреацију припадница лепшег пола, а Фитнес клуб Тонус је донирао бесплатне месечне чланарине које су подељене присутним дамама.

Присутнима се у име Савеза за рекреацију и фитнес Србије обратио Милош Бунић. “Са поносом могу да кажем да долазим из бранше која је позната по снажним женама: по женама које су предузетнице, власнице клубова, успешни менаџери и тренери, сјајни спортисти… Због тога ћемо се, као савез, увек одазивати на манифестације, које попут ове, шаљу јаку поруку”, истакао је уредник магазина Fitness Management International.

Испред удружења „Жена уз жену“ говорила је Ана Дорник, организатор дешавања.
„Данашњи пројекат организовали смо са намером да подигнемо свест о карциному дојке али и да истакнемо важност здравог стила живота кроз дружење уз музику, плес и кроз једно мини-предавање наших еминентних лекара“, рекла је она.
Програм је прошао у знаку опште солидарности а на окупљању су говорили истакнути стручњаци из области онкологије, психологије, као и експерти из области пластичне хирургије, истичући значај превентивних прегледа и дајући подршку свима који се суочавају са болешћу од које у Србији годишње умре преко 4.000 жена.