КАТИЋИ ЧЕЛЕНЏ РЕЈС

JOV_0307

КАТИЋИ ЧЕЛЕНЏ РЕЈС

У суботу 11. септембра у селу Катићи, у подножју планине Мучањ одржана је друга по реду трејл трка Катићи челенџ рејс. Заједно са тркама Кошутњак челенџ рејс (Београд – Кошутњак) и Авантура челенџ рејс (Златибор) друга је од три трке челенџ лиге Савеза за рекреацију и фитнес Србије.

Програм су отворили најмлађи, који су у дечијој трци показали да је пред њима светла тркачка будућност. Након њих стартовао је главни део овог тркачког програма. Трчећи стазом дужине 6 или 12км, кроз питоме крајолике овог краја, тркачи су из прве руке имали прилику да се увере у јединствене природне карактеристике овог места, које се налази на 1.054 метра надморске висине.

У трци на 6км, међу мушким такмичарима, најбржи су били Александар Божовић, Иван Длачић и Радован Нинчић, а код дама Јелена Стиковић, Тамара Симић и Милена Ђоковић. На 12 км, у категорији мушкараца, први су кроз циљ прошли Алекса Петковић, Лазар Момчиловић и Филип Николић, а у категорији жена Сања Ђоковић, Гордана Прелић и Кристина Миливојевић.

Захваљујући партнерима трке Nike, Abela Pharm, Esensa, MoveON и DY nutrition најбржи тркачи у мушкој и женској конкуренцији, у обе категорије освојили су вредне награде, а након трке сви учесници наставили су дружење уз ручак и окрепу уживајући у лепотама овог краја.