КАТИЋИ ЧЕЛЕНЏ РЕЈС

IMG_1211

КАТИЋИ ЧЕЛЕНЏ РЕЈС

У суботу 12. септембра у предивном сеоцету Катићи, 20 км удаљеном од Ивањице, у подножју планине Мучањ одржана је трка са препрекама Катићи челенџ рејс. Заједно са тркама Кошутњак челенџ рејс (Београд – Кошутњак) и Авантура челенџ рејс (Златибор) прва је од три трке челенџ лиге Савеза за рекреацију и фитнес Србије.

Трчећи стазом дужине 6 или 12км, окруженој четинарима, али и листопадним дрвећем, са пејзажима који одузимају дах, тркачи су из прве руке имали прилику да се увере у јединствене природне карактеристике овог места, које се налази на 1.054 метра надморске висине.

Уз пуно забаве, тимског рада и дружења, на чистом планинском ваздуху због којег је ово место понело статус ваздушне бање, учесници су прелазили мноштво природних препрека (успињање, прескакање потока, балвана, провлачење кроз сено и грање…) и тако тестирали себе и своје могућности.

Најбржи тркачи у мушкој и женској категорији на обе трке освојили су вредне награде, а након трке сви учесници наставили су дружење уз ручак и окрепу уживајући у лепотама овог краја.

У трци на 6км, међу мушким такмичарима, најбржи су били Александар Божовић, Дмитар Штрбац и Саша Гошић, а код дама Гордана Прелић, Наталија Чакаревић и Тијана Плескоњић. На 12 км, у категорији мушкараца, први су кроз циљ прошли Иван Огњановић, Александар Јовановић и Иван Длачић, а у категорији жена Сања Ђоковић, Јелена Мандић и Кристина Миладиновић.