КОШУТЊАК ЧЕЛЕНЏ РЕЈС

Post-Kosutnjak-23

КОШУТЊАК ЧЕЛЕНЏ РЕЈС

КОШУТЊАК CHALLENGE RACE је трка која је део челенџ лиге Савеза за рекреацију и фитнес Србије. Припада категорији тзв. изазов трка за које је карактеристична земљана подлога, природне препреке и шумске стазе.

ДАТУМ: Субота, 27.05.2023. године

МЕСТО: Пионирски град, Кошутњак

ДУЖИНА СТАЗЕ: 7 км

ЛИНК ЗА ПРИЈАВУ: https://trka.rs/events/384/

СТАРТ ТРКЕ: Старт трке је предвиђен за 12ч, док је почетак дечије трке у 10ч.

ПОДЕЛА СТАРТНИХ ПАКЕТА: Стартни пакети се преузимају у просторијама Савеза за рекреацију и фитнес Србије 25. и 26. маја 2023. Такмичари морају доћи и преузети свој стартни пакет на време.

СТАРТНИ ПАКЕТ САДРЖИ: Стартни пакет садржи: медаљу, NIKE мајицу, стартни број, чип за електронско мерење времена, окрепу током трке, изотонични напитак Hydrostar, магнезијум, суплементи изненађења, ваучер за попуст за трке из челенџ рејс лиге Савеза за рекреацију и фитнес Србије (50% максималне цене за следећу трку), безалкохолно пиво, журка, спортска врећица Савеза за рекреацију и фитнес Србије.

Најбрже тркаче у мушкој и женској категорији на обе трке очекују вредне награде, а партнери трке и Савеза за рекрацију и фитнес Србије припремили су награде и за прва три места на дечијим тркама у свим категоријама.

ДЕЧИЈА ТРКА: Трка са препрекама за најмлађе у три старосне категорије: до 7 година, од 8 до 10 година и од 11 до 12 година. Стазе за децу су дужине 400, 600 и 800 метара.

ДРУШТВЕНА ОДГОВОРНОСТ: Trail cleaner акција као активност у природи, подразумева чишћење планинских стаза и шеталишта кроз природу, ослањајући се на Plogging, правац осмишљен у Шведској 2016. године, а који позивна на активност у природи и чини комбинацију трчања и сакупљања отпада и смећа на које наилазимо током активности. Сакупљањем отпада током трчања чинимо добро како природи која нас окружује и краси, тако и сами себи кроз развој когнитивних способности, моћи опажања, усмеравања мисли са свакодневних активности на природу, уз саму физичку активност, кретање, бројне чучњеве и кардио вежбе које самим тим доприносе очувању здравог духа и тела.

ЗАБАВА: После трке обезбеђена пригодна журка за учеснике

ОКРЕПНЕ СТАНИЦЕ: Обезбеђене су окрепне станице на почетку, током трке и на крају.

ТРАЈАЊЕ ТРКЕ: Предвиђено време трајања трке 2 сата.

БЕЗБЕДНОСТ: О безбедности свих такмичара брине лекарска служба.

ПРОСТОР ЗА СТВАРИ: Обезбеђен је простор за одлагање ствари.

СТАРТНИ БРОЈ: Број адекватно поставити на предњи део мајице, тако да га ништа не заклања.

РЕЗУЛТАТИ: Прелиминарни резултати ће бити истакнути одмах на сајту https://trka.rs/

ФОТО: Обезбеђене су фотографије учесника током трке и на циљу.

 КОТИЗАЦИЈЕ И ПРИЈАВЕ:
Пријаве можете извршити путем линка: https://trka.rs/events/384/, а износ котизација је:

* за уплате до 30. априла 2.400,00 динара;

* за уплате од 1. до 19. маја 3.100,00 динара;

* на дан трке 3.500,00 динара.

*дечија трка 1.200,00 динара

Организатор трке је Савез за рекреацију и фитнес Београда, територијални грански савез подржан од стране Секретаријата за спорт и омладину Београда.

Трка је инсприсана концептом трка које се одржавају у Великој Британији и промовишу вредности другарства, мотивације и забаве. Аматерског је карактера и намењена је свим рекреативцима који желе да доживе трчање на другачији начин.

Уз пуно забаве, тимског рада и дружења тркачи за циљ имају да истрче 7 км крос трке са 6 препрека (успињање уз канап, прескакање потока, балвана, гуме, провлачење кроз сено и трчање кроз вештачко језеро) и тако тестирају своје границе.

Представници Војске Србије, из јединице Кобре, традиционално за најмлађе организују радионицу из оријентиринга и демонстрације својих активности.