НОВИ ПАЗАР ЧЕЛЕНЏ РЕЈС

1656420639893

НОВИ ПАЗАР ЧЕЛЕНЏ РЕЈС

Још једна у низу трка Challenge лиге Савеза за рекреацију и фитнес Србије одржана је у суботу 25. јуна у Новом Пазару. У предивном окружењу трим стазе Борићи која прелепом боровом шумом и њеним мирисима подсећа на пејзаже морских предела сви учесници премијерног издања ове изазов трке могли су да уживају у овом специфичном крајолику и уједно тестирају себе и своје могућности.

Први су на стартну равнину стали најмлађи тркачи који су у три узрасне категорије – до 7 година, од 8 до 10 година и од 11 до 12 година трчали стазом дужине 400, 600 и 800 метара.

По завршетку дечијих трка на сцену су ступили сениори који су трчали 7км траил трке са природним препрекама. И поред нешто топлијег времена и конфигурације стазе која је подразумевала велике успоне, тркачи су показали завидну спремност и у овим отежаним условима. У категорији мушкараца победио је Милан Ивановић са временом 26 минута и 46 секунди. Други кроз циљ је прошао Каид Коца (27:42), док је трећи био Бакир Никшић (29:22).

Код дама најбржа је била Аиша Тахировић која је стазу истрчала за 32 минута и 43 секунде. Друго место је заузела Умеја Богућанин (32:44), а треће Медина Мекић (32:44).

Награде најбољима уручили су Амела Терзић Љајић прослављена атлетичарка и председница Спортског савеза Новог Пазара и Драган Томашевић генерални секретар Савеза за рекреацију и фитнес Србије. Велику помоћ у организацији ове трке пружили су представници Спортског савеза Новог Пазара који су били прави домаћини свим посетиоцима овог спортског града.

Победнике трке наградио је Nike који је обезбедио спортску опрему као и компанија Есенса са поклон пакетима за најбоље.