НОВИ ПАЗАР ЧЕЛЕНЏ РЕЈС

IMG_5834

НОВИ ПАЗАР ЧЕЛЕНЏ РЕЈС

Још једна у низу трка Challenge лиге Савеза за рекреацију и фитнес Србије одржана је у суботу 24. јуна у Новом Пазару. У предивном окружењу трим стазе Борићи сви учесници другог издања ове трке могли су да уживају у овом специфичном крајолику и уједно тестирају себе и своје могућности.

Први су на стартну равнину стали најмлађи тркачи који су стазом дужине 600 метара трчали у две старосне категорије – до 10 и од 10 година .

По завршетку дечијих трка на сцену су ступили сениори који су трчали 8км трејл трке са природним препрекама. И поред нешто топлијег времена и конфигурације стазе која је подразумевала велике успоне, тркачи су показали завидну спремност и у овим отежаним условима. У категорији мушкараца победио је Алдин Ћатовић са временом 26 минута и 10 секунди. Други кроз циљ је прошао Никола Мијаиловић (26:13), док је трећи био Кабир Зиљкић (26:30).

Код дама најбржа је била Теодора Симовић која је стазу истрчала за 31 минута и 22 секунде. Друго место је заузела Саида Мушовић (32:31), а треће Аиша Тахировић (34:00).

Награде најбољима уручили су Ермин Зиљкић из АК Нови Пазар, Алдина Међедовић Хоџић из Спортског савеза Новог Пазара и Бобан Миловановић у име Савеза за рекреацију и фитнес Србије. Велику помоћ у организацији ове трке пружили су представници Спортског савеза Новог Пазара који су били прави домаћини свим посетиоцима овог спортског града.

Победнике трке наградио је Nike који је обезбедио спортску опрему.