НОВИ ПАЗАР ЧЕЛЕНЏ РЕЈС

1720173725142

НОВИ ПАЗАР ЧЕЛЕНЏ РЕЈС

Још једна у низу трка Challenge лиге Савеза за рекреацију и фитнес Србије одржана је у суботу 29. јуна у Новом Пазару. У предивном окружењу трим стазе Борићи сви учесници трећег по реду издања ове трке могли су да уживају у овом специфичном крајолику и уједно тестирају себе и своје могућности.

Први су на стартну равнину стали најмлађи тркачи који су трчали у три старосне категорије – од 5 до 8, од 8 до 10 и од 10 до 14 година на стази дужине 400,  600 и 800 метара.

По завршетку дечијих трка на сцену су ступили сениори који су трчали 8км трејл трке са природним препрекама. И поред нешто топлијег времена и конфигурације стазе која је подразумевала велике успоне, тркачи су показали завидну спремност и у овим отежаним условима. У категорији мушкараца победио је Каид Коца са временом 27 минута и 6 секунди. Други кроз циљ је прошао Едис Даутовић (28:09), док је трећи био Марко Мрљеш (29:00).

Код дама најбржа је била Умеја Богућанин која је стазу истрчала за 35 минута и 22 секунде. Друго место је заузела Нерма Чебовић (35:23), а треће Саида Мушовић (35:23).

Награде најбољима уручили су Нермин Зећировић из Спортског савеза Новог Пазара и Бобан Миловановић у име Савеза за рекреацију и фитнес Србије. Велику помоћ у организацији ове трке пружили су представници Спортског савеза Новог Пазара који су били прави домаћини свим посетиоцима овог спортског града.

Победнике трке наградио је Nike који је обезбедио спортску опрему.