ОДРЖАН NIKE METCON FORTFIGHT – НАЈВЕЋЕ ТАКМИЧЕЊЕ У ФУНКЦИОНАЛНОМ ФИТНЕСУ НА БАЛКАНУ

1031 copy

ОДРЖАН NIKE METCON FORTFIGHT – НАЈВЕЋЕ ТАКМИЧЕЊЕ У ФУНКЦИОНАЛНОМ ФИТНЕСУ НА БАЛКАНУ

На теренима Фудбалског Савеза Београда на Ади Циганлији је 3. и 4. септембра одржано такмичење у функционалном фитнесу – Nike Metcon FortFight, које је највеће овог типа на Балкану. Такмичење у организацији бренда Nike и CrossFit NS, а уз техничку подршку DD Wellness Solutions, окупило је 200 најбољих такмичара из 17 држава. На овој престижној манифестацији био је присутан и Савез за рекреацију и фитнес Србије који је посетиоцима представио неке од манифестација и активности из свог програма.

После напорних и жестоких квалификација, у којима је учествовало више од 350 такмичара, али и посебног система бодовања, 200 најбољих и најуспешнијих је добило прилику да се такмичи у овогодишњем финалу на Ади Циганлији у пет различитих категорија у мушкој и женској конкуренцији.

У категорији Елит, за најспремније такмичаре, кући су одличје понели Ђорђе Ђурић (Босна и Херцеговина) и Кристина Васић (Србија), док су се у категорији Адвенс истакли Дејан Дакић (Босна и Херцеговина)и Милица Пркић (Србија). За нешто старије такмичаре, у категорији Мастер 35+, најбољи су били Илyас Сyцал (Турска) и Јована Перишић (Србија), а од почетника који су се такмичили у оквиру Скејлд категорије, највећи успех постигли су Стефан Сорак (Србија) и Ивана Створић (Хрватска). Коначно у категорији тимова, најбољи су били Хана Молан, Тилен Хвасти, Клемен Франгеш (Словенија).

Поред изврсног такмичења, пажњу посетилаца привукло је и представљање новог модела Nike Metcon 8 патика са унапређеним балансом стабилности и брзине, као и могућност учења о занимљивостима из света кросфита и пратећим активностима.

“Популарност функционалног фитнеса вртоглаво расте у последњих неколико година. Све је више примера у којима видимо професионалне спортисте који се баве овим спортом у жељи да одрже своју физичку спрему и тело доведу до савршенства. У Србији је приметан велики број кросфит клубова и ентузијаста који кроз функционални фитнес свакодневно сазнају више о свом телу и његовој снази. Metcon FortFight је такмичење спремности и издржљивости, у којем физичка, али и ментална снага долазе до изражаја. Управо због тог растућег тренда заинтересованости и све више симпатизера овог спорта, одлучили смо да Metcon FortFight издигнемо на један виши ниво, учинивши га светским такмичењем које Србија и српска кросфит сцена заслужују” изјавио је Никола Ђорђевић, регионални маркетинг менаџер компаније Sport Time Balkans.