ОДРЖАНА „BE ACTIVE НОЋ“ У ЗРЕЊАНИНУ

5q5a7830-enhanced-nr_53212249596_o

ОДРЖАНА „BE ACTIVE НОЋ“ У ЗРЕЊАНИНУ

У организацији Олимпијског комитета Србије у оквиру Европске недеље спорта, 23. септембра на главном градском тргу у Зрењанину је одржана „BeActive ноћ“, догађај који је окупио љубитеље спорта свих генерација који су уживали у некој од многобројних спортских активности попут фитнес програма, трчања и street workout-a, уз музику и светлосне ефекте који су креирали јединствену атмосферу.

Као и до сада партнер ове манифестације био је и Савез за рекреацију и фитнес Србије који се побринуо за фитнес и рекреативне садржаје.  Програм у фитнес зони отворила је Јелена Бабић из клуба My gym из Зрењанина која је представила Јогу, да би након ње наступила Мирјана Попов из истог клуба са функционалним пилатесом. Јован Вукановић из клуба Младост и Рекреација представио је Strong and fit.

Програми које су спремили представници клуба Wonder gym – Body forming (Милана Микић), Body mix (Јасна Радивојев) и Body toning (Кристина Бачић), нису могли да буду одржани због јаког невремена које је погодило Зрењанин и околину. Представници овог клуба добили су признање за BeActive теретану с обзиром да су били најбројнија фитнес делегација, а активно су учествовали и у Street workout изазову.

Поред фитнес програма представници СРФС организовали су и рекреативно корнхол такмичење које је привукло највећу пажњу деце и припадника трећег доба.

Поред фитнес програма, за најмлађе учеснике су организовани спортски полигони, едукативне и бодy паинтинг радионице, а за посетиоце „трећег доба“ организован је посебан програм вежбања. За љубитеље тренирања на отвореном приређен је „Street workout challenge“, док је за љубитеље кошарке организован „Пут око Европе“ у организацији Делегације ЕУ у Србији.

Током вечери је у сарадњи са Београдским тркачким клубом (БРЦ) одржана „BeActive ноћна трка“ која је имала форму штафетне трке у пару 2×800м. Ова трка је носила симболични назив „Трка подршке“. Главни циљ ове трке је да покаже да једини другима треба да будемо подршка како бисмо остали здрави и активни.

Догађај је отворила олимпијка, наша најбоља веслачица Јована Арсић, која је на недавно одржаном Светском првенству у Београду обезбедила визу за Олимпијске игре у Паризу 2024.

BeActive ноћ је догађај који је организован у оквиру Европске недеље спорта, пројекта покренутог од стране Европске комисије који се обележава многобројним спортским и едукативним догађајима широм Европе током последње недеље септембра. Циљ овог пројекта је промоција спорта, подстицање грађана да се баве физичком активношћу, без обзира на године или физичку спремност, као и едукација људи о здравом начину живота. Национални координатори за нашу земљу су Олимпијски комитет Србије и Министарство спорта.