ОДРЖАНА ДМ ЖЕНСКА ТРКА НА АДИ ЦИГАНЛИЈИ

LiveProduction4DMZenskaTrkaHighlight-05899

ОДРЖАНА ДМ ЖЕНСКА ТРКА НА АДИ ЦИГАНЛИЈИ

Традиционална дм Женска трка у организацији Београдског маратона, одржана је данас на Ади Циганлији под слоганом „Ја то могу!“. Више од 1.500 учесница, професионалних атлетичарки, рекреативки, особа са инвалидитетом, мама са бебама и трудница истрчале су или прошетале круг око језера, дужине 7,7 километара.

Прва у циљ је ушла Оливера Јевтић са временом 25 минута и 34 секунде, друго место освојила је Теодора Симовић са временом 25 минута и 58 секунди, а треће место припало је младој Саими Мурић која је у циљ ушла за 27 минута и 21 секунду.

Као и до сада за рекреативне садржаје и подршку учесницима био је задужен Савез за рекреацију и фитнес Србије. У дечијој зони најмлађи посетиоци су могли да уживају у некој од бројних игараа које је за њих осмислио тим аниматора СРФС. Док су њихове мајке трчале, деца су се под будним оком СРФС тима забављала прелазећи полигоне, играјући неке од штафетних игрица или забављајући у креативним радионицама.

На локацији код Таложнице организовали смо музичку станицу на којој су поред музичке подршке учесницама, учествовали и представници клубова Кангу фан из Панчева и Центар из Београда, који су својим плесовима – Кангу јумпс и данце фитнес, подржали и разонодили све присутне.

Овај спортски догађај имао је за циљ промоцију значаја бављења физичком активношћу, посебно трчања и ходања за здравље женске популације као примарне превенције, али и добро дружење, јачање женске солидарности кроз активизам, подршку и мотивацију