ПРЕДСТАВЉАЊЕ СРФС НА ФАКУЛТЕТУ СПОРТА И ФИЗИЧКОГ ВАСПИТАЊА

16823464621861

ПРЕДСТАВЉАЊЕ СРФС НА ФАКУЛТЕТУ СПОРТА И ФИЗИЧКОГ ВАСПИТАЊА

Представници Савеза за рекреацију и фитнес Србије посетили су Факултет спорта и физичког васпитања Универзитета у Београду и одржали низ активности са циљем унапређења сарадње ове две организације као и представљање СРФС и области рекреације и фитнеса студентима ове високошколске установе.

Са проф. др Гораном Пребегом и доц. др Марком Ћосићем било је речи о унапређењу досадашње сарадње око пројеката тркачке лиге, аеробик хепенинга и конгреса Фит спот, као и ширењу активности на пројекте рекреације на снегу. Разговарано је и о покретању великог рекреативног пројекта који би уз подршку Министарства спорта био усмерен на укључивање одређених узрасних категорија у област спортске рекреације.

Генерални секретар Савеза за рекреацију и фитнес Србије Драган Томашевић одржао је предавање студентима усмерантима теорије и технике рекреације са четврте године Факултета спорта и физичког васпитања Универзитета у Београду у коме је представио систем спорта, са посебним освртом на фитнес и рекреацију. У свом излагању истакао је и перспективе рада у области фитнеса, а било је речи и о формално-правним условима за ангажовање као што су дозволе за рад. Закључујући своје излагање позвао је студенте да праксу обаве у неком од клубова чланова Савеза за рекреацију и фитнес Србије.